időjárás 4°C Virág 2022. november 26.
logo

Elhunyt Hámori Tamás, a magyar tenisz meghatározó alakja

Magyar Nemzet
Forrás: huntennis.hu
2021.03.23. 13:21

A Magyar Teniszszövetség honlapján tudatta a hírt, miszerint 77 éves korában elhunyt Hámori Tamás, a sportág hazai nagykövete.

A szövetség honlapja felidézi, Hámori Tamás teniszkarrierje során a hazai rangsor tizedik helyén is szerepelt, többször volt elődöntős az Országos Bajnokságokon, többek között Taróczy Balázs, Baranyi Szabolcs és Machán Róbert is a legyőzöttjei között volt.

Ezt követően sportvezetőként és a magyar tenisz nagyköveteként is tevékenykedett, a Magyar Teniszszövetségben alelnöki és elnökségi tagi tisztséget is viselt, a Nemzetközi és az Európai Teniszszövetség bizottságaiban is fontos szerepet töltött be, az ITF-től meg is kapta a szervezet legmagasabb kitüntetését, a Tenisz Szolgálatáért díjat.

Egyik kezdeményezője volt a Magyarországi International Lawn Tennis Clubnak és megalapítója a méltán népszerű, 2005 óta futó Manager Open-sorozatnak.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.