időjárás 6°C Andor , András 2022. november 30.
logo

Karanténban a Siófok női kézilabdacsapata – mi jöhet még?

Forrás: NSO
2021.03.11. 19:44

Tamara Horacek, a Siófok KC női kézilabdacsapat francia balátlövője elkapta a koronavírust, emiatt a teljes keret karanténba vonult – adta hírül a klub honlapja.

A Siófok Dunaújváros elleni bajnokija előtt a keret minden tagja negatív tesztet adott. A találkozót követően a csapat háromnapos pihenőt kapott, az együttes francia balátlövője, Tamara Horacek pedig utazás céljából csináltatott magának egy saját PCR-tesztet – ami viszont már pozitív lett.

Tomori Zsuzsanna is kényszerpihenőre vonult
Fotó: Mirkó István

„Az egészségügyi szabályok értelmében mivel közvetlen kontaktban volt a többi játékossal, ezért a keret karanténba vonul. A szabályoknak megfelelően az eset jelentése az MKSZ-nek megtörtént, valamint tájékoztattuk a Dunaújváros vezetését is” – nyilatkozta dr. Kisegyházi Attila, a Siófok Covid-felelőse a klub honlapjának.

A siófoki karantén akár a magyar női kézilabda-válogatottnál is gondot okozhat: a március 19. és 21. közötti olimpiai selejtezőre a Balaton-parti klubból három játékost hívtak be, Kiss Nikolettát, Szikora Melindát és a vírust már korábban elkapó Tomori Zsuzsannát.

A héten jelentette be a Magyar Kézilabda-szövetség és a Ferencváros, hogy Elek Gábor szövetségi kapitány is megfertőződött, kérdéses a részvétele a jövő pénteken kezdődő selejtezőtornán.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.