időjárás 1°C Elza 2022. december 1.
logo

Két negatív egyenlő pozitív: Elek Gábor visszatért a női válogatott mellé

Magyar Nemzet
2021.03.18. 10:57
Két negatív egyenlő pozitív: Elek Gábor visszatért a női válogatott mellé

Múlt hét szerdán produkált pozitív koronavírustesztet Elek Gábor, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, aki ezért nem tudott ott lenni a holnap kezdődő olimpiai selejtezőre készülő csapat mellett. Mára változott a helyzet: két negatív teszt birtokában Elek is ott van a fedélzeten, és már várja a holnap kezdődő háromnapos tornát.

– Most már minden rendben van, bár hozzáteszem, elég enyhe lefolyású volt a betegségem, igazából csak a tesztekre vártunk. Az az idő viszont nem volt rövid, amíg negatív mintát sikerült produkálni. A válogatottnál más volt a helyzet, mint a Ferencvárosnál, Danyi Gáborral relatíve régóta dolgozunk együtt, így míg nem voltam itt, mindent rábíztam. Nyilván végig kapcsolatban voltunk, és a videorendszerünkön keresztül az edzésekbe is bele tudtam nézni. Emellett Görbicz Anita is sokat segített abban, hogy fennakadás nélkül menjen a munka – mondta Elek Gábor a női válogatott online sajtótájékoztatóján.

Elek Gábor újra a fedélzeten
Fotó: EPA/BO

Danyi Gábor már a holnapi, Kazahsztán elleni nyitómérkőzésről is beszélt. – Ahhoz, hogy a célunk teljesüljön, le kell hoznunk a pénteki, Kazahsztán elleni meccset. Nem lehet kérdés, győzelemmel kell kezdenünk, de kimondva kimondatlanul, a szerbek elleni szombati meccs lesz a kulcs a továbbutásunk szempontjából. Van egy tervünk a három napra, egy biztos, lépésről lépésre haladunk – fogalmazott Danyi Gábor. Elek segítője elmondta, hogy az edzőtábor első napján nyilvánvalóvá tette a zömmel ferencvárosi játékosok alkotta csapat tagjainak, hogy már ne foglalkozzanak az elmúlt hétvégi BL-kieséssel. – Vasárnap regeneráló edzéssel kezdtünk, a csapatmegbeszélésen elmondtam, hogy mindenki koncentráljon a válogatottra, ezt a gondolatot ugyan nem lehet egy mondattal átkötni az előttünk álló feladatokra, de a másnapi edzésen már úgy láttam, a lányok túltették magukat a Buducsnoszt elleni BL-búcsún, nem látszott a teljesítményükön a sikertelen élmény. A decemberi Európa-bajnokságon kialakított taktikai repertoár frissítése most nem jött szóba, nem is célszerű ilyenkor belenyúlni, és új dolgokkal próbálkozi. A meglevő fegyvereinket akarjuk hatékonyabbá tenni – közölte Danyi.

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.