Messiék megpróbálták a lehetetlent, de az újabb csoda elmaradt

Remek első és visszafogottabb második félidővel a Barcelona 1-1-et játszott a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének a visszavágóján a Paris Saint-Germain ellen. A katalánok a szünetig nagyon sok helyzetet kidolgoztak, de Lionel Messi még egy tizenegyest is kihagyott, igaz, előtte csodálatos góllal egyenlített. A PSG 5-2-es összesítéssel jutott nyolc közé.

2021. 03. 10. 22:52
Paris Saint Germain vs FC Barcelona
epa09066442 Paris Saint Germain's Idrissa Gueye (L) and Barcelona's Lionel Messi (R) in action during the UEFA Champions League round of 16 second leg soccer match between PSG and FC Barcelona at the Parc des Princes stadium in Paris, France, 10 March 2021. EPA/YOAN VALAT Fotó: YOAN VALAT
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Barcelona szívós és áldozatos munkával ledolgozott három gólt a Párizsban összeszedett négygólos hátrányból, ám Edinson Cavani szépítő gólja úgy tűnt, eldöntötte a továbbjutás sorsát a PSG elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőben. A végén még is beköszönt kétszer, de ez is kevés lett volna – de aztán a 95. percben Sergi Roberto egy felívelés után megszerezte a hatodikat, a Barcelona véghez vitte a csodát, bejutott a nyolc közé! Barcelona–PSG 6–1, összesítésben 6–5!

Aki látta, aligha felejti el: Messiék csaknem napra pontosan négy éve, 2017. március 8-án hajtották végre ezt a valóban csodaszámba menő bravúrt. Most, négy esztendővel később hasonló helyzetet produkált a futball, hiszen a két csapat ismét a nyolcaddöntőben találkozott egymással, a PSG az első meccsen nagy előnyre tett szert, 4-1-re nyert, a különbség csupán annyi, hogy ezúttal idegenben tette ezt meg, és a visszavágót rendezték meg Párizsban.

 

 

A katalánok a kincstári optimizmus eszközével élve mindenkit emlékeztettek a korábbi bravúrra, elmondták, nézők nélkül nincs igazán jelentősége a hazai pályának, Messiék tehát azt ígérték, mindent megtesznek a továbbjutásért, ám a szívük mélyén nyilván ők is tudták, hogy ekkora csoda egyszer is hihetetlen, kétszer egyenesen valószínűtlen. A helyzetből adódóan a Barcelona volt jóval aktívabb. Kidolgozott néhány helyzetet is, közel állt a gólhoz, de nem jött össze neki. Többnyire a hazai csapat tizenhatosának a környékén tartózkodott a labda, a PSG szórványos kontráit a katalánok könnyedén állították meg. A 23. percben Dest közeli lövését a jól védő Navas ujjheggyel a kapufára tolta, és ennyi lehetőség után szinte törvényszerű volt, hogy a párizsi együttes szerzett vezetést.

A 30. percben egy célt tévesztett erős beadásra Icardi mozdult volna, de hirtelen elesett. Fájlalva mutatta a sarkát, amelyről lecsúszott a cipő, a VAR pedig megmutatta, hogy Langlet alig észrevehetően rálépett a lábára – tizenegyes! A büntetőből Mbappé a kapu jobb oldalába bombázott – 1-0.

 

Kylian Mbappe, a Paris Saint-Germain játékosa ezzel a tizenegyessel szerzett vezetést a csapatának
MTI/EPA/Yoan Valat

 

Ez a gól nem szegte kedvét a Barcelonának, és parádés góllal egyenlített: a 36. percben 25 méterről zúdította ballal a labdát a jobb felső sarokba – 1-1. És akár a vezetést is megszerezhette volna az argentin. A félidő utolsó percében Kurzawa a tizenhatos vonalán belül megrúgta Griezmannt, ezért is járt a tizenegyes, Messi erős lövése a jó irányba vetődő Navas lábáról keresztlécre, onnan pedig a mezőnybe vágódott.

Lionel Messi a gyönyörű gólját ünnepli
MTI/EPA/Yoan Valat

 

Itt pedig a kihagyott tizenegyes után látható az argentin
MTI/AP/Christophe Ena

 

A roppant eseménydús első félidő után a második kissé visszafogottnak tűnt. Továbbra is a katalánok birtokolták többet a labdát, ám a PSG védekezése feljavult, és ezért Messiék már nem tudtak annyi helyzetet kidolgozni, mint korábban. Amikor mégis, akkor Navas védett remekül, és így maradt a döntetlen, ami a PSG gond nélküli továbbjutását jelentette.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó: Paris Saint-Germain–Barcelona 1-1 (1-1), Párizs, Parc de Princes, nézők nélkül, jv.: Taylor. Gólszerző: Mbappé (11-esből 31.), illetve Messi (36.), továbbjutott a PSG 5-2-es összesítéssel.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.