Sosem volt még ekkora tétje a testvércsapatok rangadójának

Vasárnap este a Puskás Akadémia–Fehérvár mérkőzés zárja a 26. fordulót a labdarúgó NB I-ben. Rangadó, sőt testvérrangadó. A két klubnak a Puskás Akadémia alapítása óta különleges a kapcsolata, nincs ez másként a jelenben sem, ám az merőben új helyzet, hogy ezúttal a Vidi üldözi a „kis testvércsapatot”, vagyis a mai mérkőzésen a felcsúti gárda az esélyes.

Magyar Nemzet
2021. 03. 14. 11:07
Puskás Akadémia-Fehérvár
Szolnoki Roland (balra) és Géresi Krisztián itt még egymás ellen Fotó: Nemzeti Sport/Földi Imre
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

1. Ferencváros 58 pont, 2. Puskás Akadémia 45, 3. Fehérvár 40. Így fest jelenleg a labdarúgó NB I élcsoportja. Nem is kell hát különösebben ecsetelni a vasárnap esti Puskás Akadémia–Fehérvár mérkőzés tétjét a 26. forduló zárómeccsén: ha nyernek a hazaiak, a vendég fehérváriak az aranyérem után az ezüstnek is búcsút inthetnek (s a bronzért is elkeseredett küzdelemre készülhetnek fel).

A készülődést természetesen a kölcsönös szívélyesség jellemzi. Íme, egy rövid ízelítő.

– Kifejezetten nehéz összecsapásra számítok egy kiváló rivális ellen. Az erőinket ismét a saját játékunk tökéletesítésére összpontosítottuk, de persze mind én, mind a stáb, mind a játékosok tisztában vagyunk azzal, milyen erős csapat a Vidi – nyilatkozta a találkozó előtt a Puskás Akadémia honlapjának Hornyák Zsolt, a felcsútiak mestere.

– Vasárnap este két, jó szériában lévő csapat találkozik, egy nehéz, de a szurkolók által is élvezhető találkozóra számítok, amelyen természetesen a három pont megszerzése a célunk. Nagyon örülök annak, hogy a kupában egy lépéssel közelebb kerültünk a döntőhöz és a végső győzelemhez, most, a Puskás Akadémia elleni mérkőzésen pedig a második helyhez kell közelebb jutnunk – ezt pedig Szalai Tamás, a Vidi megbízott edzője mondta.

A mérkőzés érdekessége, hogy a Puskás Akadémiában három korábbi Vidi-játékos is szerepel: a csapatkapitány Szolnoki Roland, továbbá Nagy Zsolt és a télen kölcsönbe érkezett, immár a válogatottba is meghívott Géresi Krisztián . Fordítva, a Vidiből és Adrian Rus volt korábban a Puskás Akadémia játékosa.

Egész pontosan Szolnoki, Nagy és Géresi visszatért Felcsútra, hiszen utánpótláskorban az akadémián nevelkedtek.

Szolnoki Roland (balra) és Géresi Krisztián itt még egymás ellen
Fotó: Nemzeti Sport/Földi Imre

Továbbá a Puskás Akadémia klubigazgatója, Tóth Balázs és másodedzője, Polonkai Attila is játszott korábban Fehérváron.

A múltból is találhatunk közös pontokat, játékosokat, szakembereket szép számmal, ízelítőül néhány név: Mezey György, Disztl Péter, Disztl László, Sándor György, aztán Kleinheisler László, Gyurcsó Ádám, és Ezekiel Hentyről se feledkezzünk meg.

Éveken át, sőt egészen máig a Puskás Akadémiára osztották a „kis testvér” szerepét. Idén aztán fordult a kocka. A Vidi üldözi a Puskást. Ma este kiderül, változik-e a követési távolság.

NB I, 26. forduló

Újpest–Kisvárda 3-0, gólszerzők: Beridze (11., 35.), Croizet (14.)

MTK–Zalaegerszeg 3-0, gólszerzők: Schön (67.), Mezei (90., 11-esből), Demjén (94., öngól)

Diósgyőr–Honvéd 0-0

Vasárnap:

Mezőkövesd–Budafok 14.05 (M4 Sport+)

Ferencváros–Paks 17.00 (M4 Sport)

Puskás Akadémia–Fehérvár 19.15 (M4 Sport)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.