Újabb arcát mutathatja meg a Rossi irányította válogatott

Az előkelőbb pozícióban jegyzett ellenfelek sorát követően fordul a kocka, és papíron két könnyebb ellenfél következik a magyar labdarúgó-válogatott számára a 2022-es, katari világbajnokságért zajló selejtezőkön. Marco Rossi tanítványai először a FIFA-világranglista utolsó helyén álló San Marino otthonában készülnek begyűjteni a három pontot egy olyan együttes ellen, amely a közös múlt során a magyar nemzeti csapat kapujába még csak gólt sem lőtt.

Dubai Viktória (San Marino)
2021. 03. 28. 8:46
válogatott, csapat
Budapest, 2021. március 25. A magyar válogatott a labdarúgó-világbajnokság európai selejtezõjében játszott Magyarország-Lengyelország mérkõzés elõtt a Puskás Arénában, Budapesten 2021. március 25-én. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kicsiny köztársaság kiüresedett utcáinak apró stadionjában vendégszerepel vasárnap 20.45-től a magyar nemzeti csapat. A világbajnoki selejtezőket válogatottunk egy Lengyelország elleni döntetlennel kezdte, amely egyelőre keserédes emlékként él a játékosok fejében. Az egy pont jelentősége a végelszámolásnál dől majd el, de hogy addig is versenyben maradjon Magyarország a továbbjutásért, ahhoz szükség lesz a „kötelezőnek” ítélt győzelmek elérése is. Ősszel sokat edződött a magyar csapat, és bár nála erősebbnek vélt együttesekkel szemben aratott sikereket, a gyengébb válogatottak legyőzését is három ponttal jutalmazzák. Így a világranglistán utolsó, 210. helyet elfoglaló San Marinóét is.

Egykoron éppen a papírforma-győzelmek helyett születtek bukták, mint az Andorra elleni vereség 2017-ben. regnálása idején viszont mentálisan rengeteget fejlődtek a játékosok, így az olasz mester és szerint is ma már helyén tudják kezelni az ilyen találkozókat.

– Abban fejlődött a válogatott, hogy az ilyen mérkőzések már nem jelentenek terhet. Még ha a papírforma nekünk is kedvez, akkor is tisztelnünk kell az ellenfelet – emlékeztetett a középpályás. – Hogy szintről szintre fejlődjünk, és folytatni tudjuk a megkezdett utat, elengedhetetlen, hogy jó játékkal tudjuk megverni az olyan csapatokat is, akik ellen mi számítunk az óriásoknak. Ez a szurkolóink miatt is fontos, azért, hogy ne kelljen aggódniuk, milyen eredményt érünk el egy kis nemzet csapata ellen. Legyen elvárás, hogy domináns futballal tudjunk nyerni.

Az összetartás már megvan
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A San Marinó-iak megfogyva bár nincsenek, de törve valamilyen szinten igen. Franco Varrella szövetségi kapitány szombati sajtótájékoztatóján elmondta , sérülések és a koronavírus sem állt a csapata útjába, a meccsdömpinget viszont nehezen viselik. Nálunk éppen ennek a fordítottja igaz, futballistáink az idényben nem sokat pihennek, hozzászoktak a terheléshez, viszont két játékost is elveszített a válogatott az elmúlt napokban: a Red Bull Leipziggel kötött megegyezés, pedig sérülés miatt tért haza klubjához . Marco Rossi viszont jó hírekkel is szolgált szombaton: a szövetségi kapitány a Magyar Nemzet kérdésére elmondta, a Lengyelország elleni mérkőzés után „leharcolt” állapotba került Hangya Szilveszter és is bevethető lesz San Marinóban.

A mieinknek áll a zászló, ezt nem vonja kétségbe senki. Nemcsak 101 másik ok, de a két válogatott közös múltja is a magyar válogatottnak kedvez, amely a két csapat eddigi mind a négy összecsapását megnyerte, nulla kapott gól mellett 19 rúgott gól a mérlege. Legutóbb, 2011 júniusában 3-0-ra nyertek honfitársaink. Hasonló végeredmény ezúttal sem lenne ellenünkre.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.