Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

A Barcelona terve Messi megtartására: fizetéscsökkentés

Joan Laporta többek közt azzal nyerte meg a Barcelona elnökválasztását, hogy ő a kulcs Lionel Messi maradásában. Az új elnök készen áll megtenni ajánlatát az argentin klasszisnak, akit újabb három évre kötne a katalán klubhoz, de a fizetés kényes pont lehet a tárgyalásokon, ugyanis a Barcelona Messi jelenlegi bérét nem tudja tovább vállalni.

Magyar Nemzet
2021. 04. 25. 8:17
MESSI, Lionel
Valószínűleg Messi sem tudja, mitévő legyen. A játékával fog választ adni Fotó: Christophe Ena Forrás: MTI/AP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idény végén lejár szerződése a Barcelonával, és egyre sürgetőbb kérdés, hogy mi lesz a hatszoros aranylabdással. Amikor Joan Laportát márciusban újra megválasztották a klub elnökének, ő azzal kampányolt, hogy mindenképpen meggyőzi Messit a közös folytatásról. Kérdés, hogy a legfontosabb érv mennyire lesz meggyőző a júniusban már a 34. születésnapját ünneplő játékosnak.

Az ESPN ugyanis arról írt, hogy Messi jelenlegi, évi mintegy 75 millió eurós szerződése a továbbiakban vállalhatatlan a Barcelonának, főleg azok után, hogy a szuperliga terve két nap alatt dugába dőlt, pedig az jelenthetett volna gyógyírt a klub anyagi gondjaira. Tehát Laporta kevesebb fizetéssel igyekszik meggyőzni Messit arról, hogy továbbra is Barcelonában futballozzon.

Az argentin teljesítménye nem feltétlenül indokolja, hogy kevesebbet keressen, mint eddig, hiszen továbbra is a csapat legjobbja, 41 tétmeccsen 33 gólja van az idényben. Ráadásul biztos akadna olyan kérője, amely többet fizetne neki a jelenlegi bérénél.

További problémás pont lehet a szerződés hossza. Messi eddig évről évre, az érzései és a sportkoncepció alapján dönthette el, hogy kitölti-e a szerződéséből hátralévő következő idényt, Laporta terve viszont az, hogy hosszabb távra kötelezze el a játékost, akinek kettő plusz egy éves megállapodást ajánl.

Messi apja, aki egyben az ügynöke is, Jorge Messi nemrég visszatért Európába Argentínából, vélhetően azért, hogy a szerződéshosszabbításról tárgyaljon a Laporta vezette új vezetőséggel. Az események várhatóan felgyorsulnak a következő hetekben, mindenesetre ha a világ legjobb labdarúgója belemegy a fizetéscsökkentésbe, az üzenetértékű lehet a többi sztár előtt is, figyelembe véve, hogy a leggazdagabb klubok a csőd elől menekültek volna a szuperligába.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.