Soha, senki sem hárított még így meccslabdát

Alex de Minaur ugyan nem tudott bravúrgyőzelmet aratni Sztefanosz Cicipasz ellen a barcelonai ATP 500-as tenisztornán, de azt megmutatta, hogy soha nem adja fel.

Magyar Nemzet
2021. 04. 23. 8:35
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kialakult a negyeddöntő mezőnye a barcelonai ATP 500-as tenisztornán. A múlt héten Monte-Carlóban trófeát szerző Sztefanosz Cicipasz tovább folytatta győzelmi sorozatát, pedig az ausztrál Alex de Minaur lehetetlen helyzetet nem ismerve több meccslabdát is hárított ellene.

is bejutott a legjobb nyolc közé a saját magáról elnevezett pályán, bár a salakos formája továbbra sem tűnik tökéletesnek, a belarusz Ilja Ivaska után a japán Nisikori Kej ellen is csak három szettben nyert.

Komoly meglepetést nem hoztak a nyolcaddöntők. Jannik Sinner és Félix Auger-Aliassime ugyan magasabban rangsorolt teniszezőt vert, de mindketten legyőzték már idén másik tornán is barcelonai áldozatukat. David Goffin búcsúját pedig sérülés okozta az egyetlen, nem kiemeltként negyeddöntőbe jutott játékos, Cameron Norrie ellen.

Barcelona, ATP 500-as torna, nyolcaddöntők

Nadal (spanyol, 1.)–Nisikori (japán) 6:0, 2:6, 6:2

Norrie (brit)–Goffin (belga, 8.) 6:0, 3:5-nél Goffin feladta

Schwartzman (argentin, 4.)–Moutet (francia) 6:4, 6:2

Carreño Busta (spanyol, 6.)–Zapata Miralles (spanyol) 6:3, 6:4

Sinner (olasz, 11.)–Bautista Agut (spanyol, 5.) 7:6 (11–9), 6:2

Rubljov (orosz, 3.)–Ramos-Viñolas (spanyol) 6:4, 6:7 (4–7), 6:4

Auger-Aliassime (kanadai, 10.)–Shapovalov (kanadai, 7.) 6:2, 6:3

Cicipasz (görög, 2.)–De Minaur (ausztrál, 14.) 7:5, 6:3

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.