Lionel Messi és Cristiano Ronaldo újra fej fej mellett

A Barcelona 5-2-re legyőzte a Getafét a spanyol labdarúgó-bajnokságban, a duplázó Lionel Messi huszonöt találattal vezeti a góllövőlistát.

Magyar Nemzet
2021. 04. 23. 10:10
null
FBL-ESP-LIGA-BARCELONA-ALAVES Fotó: LLUIS GENE Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Barcelona és a Getafe mérkőzésével zárult a La Liga hétközi, 31. fordulója. A katalán csapat a duplázó vezérletével 5-2-re legyőzte ellenfelét, így továbbra is versenyben van a bajnoki címért, Messi pedig huszonöt találattal vezeti a góllövőlistát.

Az argentin játékos már hétszer nyerte el a spanyol bajnokság legjobb góllövőjének járó Pichichi-trófeát, idén saját csúcsát teheti még lenyűgözőbbé. Messi két szempontból is utolérte riválisát, a Serie A góllövőlistáját vezető Cristiano Ronaldót: mindketten huszonöt bajnoki találatnál járnak az idényben. A két klasszis egyaránt a 12. szezonjában jutott el eddig a góltermésig, amivel szintén kimagaslanak az elmúlt két évtized góltermelői közül.

Bár Messinek hét, Ronaldónak hat bajnoki meccse még hátra van az idényben, az európai Aranycipőre holtversenyes második helyük ellenére már aligha pályázhatnak. A Bundesliga góllövőlistáját ugyanis (Bayern München) 35 találattal vezeti.

A Barcelonának a jelenlegi harmadik pozíciója ellenére sokkal reálisabbnak tűnik a bajnoki cím. Ha minden hátra lévő meccsét – köztük a listavezető Atlético Madrid elleni rangadót és a Granada elleni, elhalasztott találkozót – megnyeri Ronald Koeman csapata, akkor a riválisok eredményeitől függetlenül a tabella élén zárja az idényt.

A La Liga élmezőnye: 1. Atlético Madrid 73 pont/32 mérkőzés, 2. Real Madrid 70/32, 3. Barcelona 68/31, 4. Sevilla 67/32.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.