Messiék példája miatt nem lehet teljesen nyugodt a United

A Manchester United csütörtök este 2-1-es hátrány után zsinórban öt gólt szerezve megfordította az Európa-liga-elődöntőt a Roma ellen, ezzel 6-2-es előnyről várhatja a jövő heti visszavágót. Ole Gunnar Solskjær, a United menedzsere még nem nyugodt, és erre minden oka meg is van. A Roma a 4-1-re elveszített odavágó után 2018 áprilisában a Barcelonát ejtette ki a BL negyeddöntőjében.

Magyar Nemzet
2021. 04. 30. 9:45
Solskjær
Solskjær elégedett, e még nem dőlt hátra Fotó: EPA/Ian Walton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pedig az első félidőben még 2-1-re vezetett a Roma, innen fordított 6-2-re a Manchester United az Európa-liga elődöntőjében. Itthon is láttunk ilyet az elmúlt hétvégén, nem mintha az NB I szintje egyenértékű lenne az Európa-ligával, mindenesetre a forgatókönyv ismerős lehet: a Paks is hátrányban volt Budafokon, aztán a végén megsemmisítő, 9-2-es verést mért ellenfelére.

Ole Gunnar Solskjaer két lépésre az első nemzetközi trófeájától
Fotó: Reuters

A Manchester United csak öt gólt lőtt zsinórban, és valóban meggyőzően futballozott az első félidőben az Old Traffordon. – Mondtam a játékosoknak a szünetben, hogy nem vagyok elégedett az első félidei játékunkkal. Elfelejtették, hogy néha vissza kell rohanniuk védekezni. Szerencsére, sikerült összeszednünk magunkat. Ifista, kisiskolás hibákat követtünk el, gólt rúgattunk a Rómával, ezen a szinten ilyen hibáknak nem szabad megtörténniük. A szünetben ezeket kibeszéltük, és a folytatásban javítottuk. A játékosok nem vesztették el a fejüket, és karakterük is megmutatkozott, amikor visszatértek. Sikerült összeszedniük magukat, és kihasználni a lehetőségeinket. A második félidő nagyon jó volt, de még nem zártuk le a történetet – idézte a Guardian a United norvég menedzserét, Ole Gunnar Solskjært. A játékosként 1999-ben BL-t nyert szakember többek között a 2018-as Bajnokok Ligája-negyeddöntő miatt lehet óvatos. Három éve a Messivel felálló Barca hazai pályán 4-1-re legyőzte a Rómát a Nou Campban, majd a visszavágón 3-0-ra kikapott, és idegenben szerzett több góllal az olasz csapat jutott a négy közé.

Solskjær a kétgólos Edinson Cavanit és Paul Pogbát dicsérte. Az uruguayi csatár szerinte sokkal több, mint egy klasszikus gólvágó, nyugalmat, biztonságot ad a a csapatnak, most pótolja a sérülése és egyéb okok miatt elvesztegetett időt. A menedzser azon van, hogy rábeszélje Cavanit, maradjon még egy évet az Old Traffordon. – Megígértem neki, hogy megmutatom: United egy másik szintet képvisel a szurkolókkal a stadionunkban, Manchester fantasztikus város. Olyan környezetet szeretnénk létrehozni, ahol a játékosok élvezhetik a mindennapos munkába járást. A játékosok ettől biztosan boldogok lesznek.

Paul Pogbához is ragaszkodik a United menedzsere. – Paul tudja, mit gondolok róla, és azt is, hogy mennyire fontos a csapat számára – tette hozzá Solskjær. – Lehetővé tettem a számára, hogy élvezze a szabadságot a pályán. Mindenki láthatja, hogy amikor egészséges, akkor az ő képességeivel szinte megállíthatatlan.

Európa-liga, elődöntő: Manchester United–Roma 6-2 (1-2), Old Trafford, zárt kapuk mögött, gólszerzők: Bruno Fernandes (9., 71. – a másodikat 11-esből), Cavani (48., 64.), Pogba (74.), Greenwood (86.), ill. Lo. Pellegrini (14. – 11-esből), Dzeko (33.). A visszavágót a jövő héten játsszák.

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.