Pintér Attila a földre roskadt, majd üzent a rosszakaróknak

A Bp. Honvéd és a Mezőkövesd is komoly téttel a vállán lépett pályára vasárnap este a labdarúgó NB I 31. fordulójában. Bár a kispestiek kétszer is egyenlítettek, a végeredmény így 2-2 lett, a vendég kövesdiek ünnepelhettek, mert ezzel az egy ponttal ők már biztosan bennmaradnak az élvonalban, a Bp. Honvéd ezt még nem tudta kiharcolni. Ezt természetesen tükrözték a meccset követő edzői nyilatkozatok is.

Magyar Nemzet
2021. 04. 26. 9:33
null
A két vezetőedző, Pintér Attila (balra) és Horváth Ferenc sok mindenben egyetértett Fotó: Török Attila Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pintér Attila a hármas sípszóra a földre roskadt. Így fogadta, hogy csapata, a Mezőkövesd elérte a célját, a Bp. Honvéd elleni 2-2-es döntetlennel eldőlt, a következő idényben is az NB I-ben szerepelhet. Talán ezért is először nem a találkozóról, hanem a bennmaradás kiharcolásáról beszélt:

– Amit vállaltunk, azt teljesítettük. Mezőkövesden kezdtem el visszajönni a magyar futballba, akkor még az NB II-be hívtak. Akkor is követtem az egyesület életét, amikor nem voltam itt. Óriási erőfeszítéseket tesz az elnök, óriási szeretetet kapunk a szurkolóktól, még akkor is, ha nem lehetnek most a lelátón. És nagyon büszke vagyok a csapatra azért, hogy következő idényben is NB I-es lesz. Egy hete egy úriember név nélkül azt írta, hogy NB II: üzenem neki, hogy ez NB I. Sok rosszindulatú ember mindenhol keresztbe akart tenni, üzenem nekik, hogy nem sikerült. Nyolc ponttal érkeztünk, és két fordulóval a vége előtt benn maradtunk.

 

 

A Bp. Honvéd elleni mérkőzésről ezután Pintér Attila elmondta, szerinte férfias harc zajlott a pályán.

– A játékvezető túl sok szerepet vállalt. Nem érdemelt volna ennyi sárga lapot a mérkőzés, nem történtek olyan dolgok. A labdarúgásnak ki fog veszni az éle, ha nem hagyják ezeket a párharcokat, amelyek a nemzetközi futballban elengedhetetlenek. Nagyon szurkolok a Honvédnak és Horváth Ferencnek is. Azt látom, hogy egységes csapatot csinált, folyamatosan presszingelik az ellenfelet, vagyis korszerű futball játszanak. Szimpatikus csapat, sok saját nevelésű magyar játékossal. Ennek a klubnak nem szabad kiesnie, az NB I-ben van a helye.

Végül elárulta: nem tudja még, mit hoz a jövő, le fognak ülni a klub elnökével egy őszinte beszélgetésre.

 

A két vezetőedző, Pintér Attila (balra) és Horváth Ferenc sok mindenben egyetértett
Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

 

Pintér Attila dicsérő szavaira Horváth Ferenc, a Bp. Honvéd vezetőedzője nem reagált, de ő is elismerését fejezte ki a játékosainak:

– Végig irányítottuk a találkozót, mégis kétszer hátrányból kellett felállnunk. Dicséretes, hogy volt hozzá lelkierőnk. Mindenki beletett mindent ebbe a mérkőzésbe. Jó lett volna, ha az előző találkozókon is ilyen elánnal tudunk játszani. Viszont az utolsó két meccsünkre ez jó előjel. Ha így tudunk játszani, akkor biztos vagyok benne, hogy megszerezzük a bennmaradáshoz szükséges pontokat. Nem esünk össze attól, hogy most nem lett meg a három pont, annyit fogunk szerezni, amennyire szükségünk van a bennmaradás kiharcolásához.

A Bp. Honvéd döntetlenje egyébként azt is jelenti, hogy a Budafok már kiesett az NB I-ből.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.