Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Pompás sarkazás, de ezzel a góllal csak pontot mentett a Honvéd

Átaludta az Újpest elleni meccs elejét a Honvéd, így hiába volt jobb, örülhet a 2-2-es döntetlennek a labdarúgó NB I 27. fordulójában. Szép sarkazás előzte meg a kispestiek egyenlítő találatát.

Magyar Nemzet
2021. 04. 03. 21:29
Gazdag Dániel az Egyesült Államokba igazolhat Fotó: Koszticsák Szilárd Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Újpest gyorsan kétgólos vezetést, Tallo a 13., Beridze pedig a 25. percben talált be (ami előtt Zsótér adta el a labdát).

A Honvéd feléledt, és egy percen belül Gazdag két góljával egyenlített. A válogatott játékos előbb büntetőt harcolt ki, amit értékesített, majd szenzációs sarkazás után – Balogh passzolt így – helyezett higgadtan a kapufa mellé, ezzel lett 2-2.

A második félidőben már a küzdelem dominált, maradt a 2-2, ami az Újpestnek nem rossz, a Honvédnak viszont nem jó. Erre rímel értékelése is.

– Hiába rúgtam két gólt, nem vagyok elégedett. Nyernünk kellett volna. Balogh Norbert kiváló játékos, számítottam a sarkazására – mondta.

– Gyáva népnek nincs hazája, ezért kezdtünk bátran. Sajnálom, hogy kétgólos hátrányba kerültünk, de ezt szünetig visszahoztuk. 0-2 után sikernek tekinthető a döntetlen, de nekünk három pontokat kellene szereznünk – Horváth Ferenc, a Honvéd mestere hasonlóképpen nyilatkozott.

Michael Oenning vezetésével most játszott először döntetlent az Újpest. A német tréner nem elégedett, de nem is csalódott:

– Kétgólos vezetésről nem siker döntetlent játszani, mégsem rossz az eredmény. Megmaradt a különbség a két csapat között.

Vasárnap is három meccset játszanak az NB I-ben.

NB I, 27. forduló

Paks–MTK 3-1, gólszerzők: Pintér (öngól, 25.), Hahn (31., 75.), illetve Schön (56.)

Zalaegerszeg–Diósgyőr 2-0, gólszerzők: Szánthó (16.), Favorov (87.)

Honvéd–Újpest 2-2, gólszerzők: Gazdag (37., 37., előbbit 11-esből), illetve Tallo (14.), Beridze (25.)

Vasárnap:

Kisvárda–Mol Fehérvár 14.30 (M4 Sport)

Budafok–Ferencváros 17.00 (M4 Sport)

Puskás Akadémia–Mezőkövesd 19.15 (M4 Sport)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.