Djokovics a nyolc között futhat össze Federerrel Párizsban

Ha minden esélyes hozza az első néhány mérkőzését Párizsban, akkor a Roland Garros negyeddöntőjében a világelső szerb a Grand Slam-rekorder svájcival játszhat. Nadal ellenfele Rubljov lehetne a legjobb nyolc között. Láthatnánk egy Zverev–Thiem rangadót, és nem unatkoznánk a Cicipasz–Medvegyev találkozón sem.

Magyar Nemzet
2021. 05. 28. 10:38
Federer az olimpiai rajtlistán
Switzerland's Roger Federer returns a ball during his ATP 250 Geneva Open tennis match against Spain's Pablo Andujar on May 18, 2021 in Geneva. (Photo by Fabrice COFFRINI / AFP) Fotó: Fabrice COFFRINI / AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világelső Novak Djokovics az amerikai Tennys Sandgren ellen kezd a salakpályás párizsi Grand Slam-tornán, a címvédő – és a tornát eddig 13 alkalommal megnyerő – Rafael Nadal az ausztrál Alexei Popyrin ellen lép pályára, a nyolcadik kiemelt, húszszoros Grand Slam-győztes Roger Federer selejtező ellenféllel szemben játszik majd az első fordulóban.

Az ágrajzok alapján lehet következtetni a további párosításra: ha minden esélyes hozza az addigi mérkőzését, négy slágertalálkozóra kerül sor a legjobb nyolc között. Novak Djokovics a hosszas kihagyás után önmagát kereső Roger Federerrel játszhatna majd az elődöntőbe jutásért. A veterán svájci formáját tekintve erre jelenleg legfeljebb ötven százalék az esély. De nem bánnánk, ha összejönne, sőt.

Djokovics egy ágra került a svájci zsenivel
Fotó: Reuters/Eric Gaillard

Aztán ott van a salakpálya királya (King of the clay), Rafael Nadal, aki 13-szor diadalmaskodott korábban Párizsban, ő 2017 óta veretlen a Roland Garroson. Nadal az ATP-Tour egyik legjobb formában levő játékosa (Fucsovics Márton erről sokat tudna mesélni…), Andrej Rubljov ellen játszhatna az előöntőbe jutásért.

Szintén magas színvonalat garantálna egy esetleges Thiem–Zverev mérkőzés. Az osztrák eddig egy Grand Slam-címet szerzett, éppen Zverevet győzte le 2020-ban a US Open döntőjében. A sor még nem ér véget, a Medvegyev–Cicipasz ütközet sem akármi, egyikük sem nyert még Grand Slamet, de az orosz 2019-ben és idén is játszott már döntőt, más kérdés, hogy mindkettőt el is bukta. A görögről pedig legyen elég annyi, hogy mindhárom nagyot (Djokovics, Nadal, Federer) már legalább egyszer legyőzte a pályafutása során, mindamellett ATP-vb-n is diadalmaskodott.

Az álompárosítás egyelőre tényleg csak álom. Párizsban döntő lehet, vajon ki hogyan alkalmazkodik a salakos borításhoz, és hogyan érinti a versenyzőket a nézők jelenléte. Az utóbbi időben valamennyien elszoktak a közönségtől.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.