Fernando Alonso nem járt jó példával a fiatalok előtt

Sergio Pérez (Red Bull) autózta a leggyorsabb időt a Formula–1-es Monacói Nagydíj csütörtök délelőtti szabadedzésén, míg délután a Ferrarik teljesítettek a legjobban, Charles Leclerc és Carlos Sainz végzett az első két helyen.

Magyar Nemzet
2021. 05. 20. 18:34
Fernando Alonso
Monte-Carlo, 2021. május 20. Fernando Alonso, az Alpine spanyol versenyzõje a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Monacói Nagydíjának elsõ szabadedzésén a monte-carlói utcai pályán 2021. május 20-án. A futamot május 23-án rendezik. MTI/EPA/Sebastien Nogier Fotó: Sebastien Nogier
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavaly – 66 év után először – a koronavírus-járvány miatt elmaradt a Monacói Nagydíj, de ebben az idényben visszatért a versenynaptárba a Formula–1 legikonikusabb pályája, és a hagyományoknak megfelelően már csütörtökön elkezdődött a száguldozás a hercegségben.

A tradíciók kedvelői nemcsak a visszatért pályának örvendezhettek, hanem a McLaren hétvégére tartogatott átalakulását is lelkesedéssel figyelhették, ugyanis a wokingiak retro festéssel, narancssárga-kék szerelésben és sisakokkal érkeztek meg Monacóba, partnerük, a Gulf dizájnját megidézve.

Az első szabadedzés több pilóta számára is az ismerkedés jegyében telt, mégsem a tapasztalatlan pilóták boldogultak legnehezebben a szűk pályán, ugyanis a Monacóban korábban két futamgyőzelmet elért Fernando Alonso találta el először a falat. A kétszeres világbajnok szerencséjére folytatni tudta a gyakorlást, és 37 kör megtétele után a tizenharmadik helyen végzett.

A délelőtti edzést Sergio Pérez (Red Bull) nyerte, megelőzve Carlos Sainzt (Ferrari) és Max Verstappent (Red Bull). A negyedik leggyorsabb időt Pierre Gasly autózta, mögötte pedig a két Mercedes futott be Valtteri Bottas sorrendben. Az utolsó helyen a hazai pályán versenyző Charles Leclerc végzett, igaz, ez annak tudható be, hogy váltóproblémák miatt mindössze csak négy kört tudott megtenni a Ferrarija volánja mögött.

Délután azonban már boldogabb lehetett a monacói pilóta, ugyanis ő autózta a nap legjobb idejét, és ezzel egyben megnyerte a második szabadedzést. Kiváló napot tudhat maga mögött csapattársa, Carlos Sainz is, aki mindkét gyakorláson a második leggyorsabb volt. A délutáni gyakorláson a két bajnoki aspiráns, Hamilton és Verstappen futott be a harmadik és negyedik helyen.

A második edzés sem múlt el koccanás nélkül: Mick Schumacher – talán Fernando Alonso rossz példáját követve – ment neki a falnak. A fiatal német versenyző nem úszta meg könnyen a hibáját, jobb hátsó gumija defektet kapott, így nem folytathatta a körözést. De nem veszített sok időt, mivel a gyakorlás vége előtt öt perccel történt az eset.

A monacói versenyhétvége további programja:

szombat:

3. szabadedzés 12.00

időmérő 15.00

vasárnap:

futam 15.00

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.