A pályán kívül még tart a bajnoki döntő csatája

Csak a pályán ért véget a Falco és a Szolnok bajnoki döntője, a pályán kívül még tart a csata. A szolnokiak kifogásolják a szombathelyi edző, Gasper Okorn magatartását, és közleményben tiltakoznak, illetve követelnek felelősségre vonást, Gasper Okorn pedig megmagyarázza, mit miért tett.

Magyar Nemzet
2021. 05. 29. 14:29
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gasper Okorn a saját bevallása szerint kicsit megőrült. A Szolnoki Olajbányász szerint nem is kicsit, és annyira felbosszantotta őket a Falco-Vulcano Energia KC szlovén vezetőedzőjének a viselkedése, hogy közleményben ítélték el, és követelték a felelősségre vonását. Mindez azt jelenti, hogy bár a pályán véget ért a férfibajnokság döntőjének a párharca, amelyet a szombathelyi csapat nyert meg 3-2-re, a pályán kívül még nem zárult le a csata.

Közleményben egyébként nem volt hiány a párharc során. A negyedik meccset követően, amikor a mindent eldöntő szolnoki mérkőzést megelőzően 2-2 volt az állás, az Olajbányász másodedzője, Szarvas Gábor uszító bejegyzést tett a közösségi oldalán. Akkor a Falco tiltakozott, a szolnoki klub pedig fegyelmi eljárást indított alkalmazottja ellen.

Most a Szolnokon a tiltakozás sora, a közlemény pedig így szól:

Tisztelt Szurkolóink! Tisztelt Kosárlabda-barátok!

A Szolnoki Olajbányász egy emlékezetes, ötmeccses bajnoki döntőben alulmaradt a Falco KC Szombathellyel szemben. A Falco KC Szombathelynek ezúton is gratulálunk a bajnoki aranyéremhez!

A mérkőzés után a szombathelyiek vezetőedzője, Gasper Okorn közvetlenül a háló levágását követően a sport szellemiségével nem összeegyeztethető módon mutogatott és verbálisan provokálta a szolnoki szurkolókat (többször kiabálta feléjük, hogy f…ck you), majd a pályáról való levonulása közben provokáló mozdulatokkal hergelte tovább a hazai közönséget hálóval a kezében.

A helyszínen készült videófelvétel alapján kijelenthető, hogy az edző szurkolók felé irányuló, hergelő mutogatásának következményeként kellett a rendőrségnek bevonulni csarnokba, így biztosítva a közönség és a vendég játékosok biztonságát a pattanásig feszült pillanatban. A Falco KC alkalmazásában álló, vezető pozíciót betöltő hivatalos személy ezen sportszerűtlen magatartása megengedhetetlen a kosárlabdapályán, az edző viselkedését klubunk mélységesen elítélendőnek tartja.

Azt gondoljuk, hogy ez az edzői cselekedet a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének Etikai Kódexében foglaltakkal ellentétes, továbbá a fegyelmi szabályzat sportszerűtlen magatartásra vonatkozó tényállását is megvalósítja, ezért a megfelelő lépéseket megtesszük az MKOSZ felé. Abban az esetben, ha ezen cselekedet következményeként klubunkat szankciók érik, elvárjuk, hogy a Falco KC kárainkat megtérítse.

 

Gasper Okorn szokásával ellentétben beszállt a háló levágásába
Fotó: Bb1.hu

 

Természetesen az esetről megszólalt Gasper Okorn is, aki ezt nyilatkozta a Nemzeti Sportnak:

Kicsit megőrültem, de megmagyarázom. Az egész sorozatban nem mondtam semmit a bírókról és a szurkolásról, viszont a győzelem után már annyira dühös voltam és csalódott a közönség miatt, hogy elragadtattam magam. Vannak határok, amiken túlmentek a szolnokiak, sokat szapulták a játékosaimat, főleg Váradi Benedeket és Benke Szilárdot, a válogatott két erősségét. Ezt én nem értem, és nem tartom sportszerűnek sem. Korábban még sohasem vágtam le a hálót edzőként, most ezzel is jelezni akartam, hogy nem értek egyet ezzel a szurkolással. Tudtam, hogy olajat öntök a tűzre…

Ez be is következett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.