Görbicz Anita 18 gólos győzelemmel mutatkozott be a Győr edzőjeként

Szerda óta mintha kicserélték volna a Győrt: a világválogatott erősségű női kézilabdacsapat enervált játékkal kapott ki a héten a Ferencvárostól, a bajnoki cím szempontjából sorsdöntő jelentőségű mérkőzésen. Azóta Danyi Gábor edzőt menesztette, Görbicz Anitát pedig kinevezte a csapat élére a klub vezetősége. A Debrecen elleni, 41-23-as győzelemmel valamelyest megnyugodhatnak a kedélyek Győrben.

Magyar Nemzet
2021. 05. 08. 18:10
null
A pálya szélén is feltalálta magát Fotó: Kisalföld/Huszár Gábor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Túltették magukat a győri világsztárok a Ferencváros elleni, szerdai vereségen. A 41-23-as győzelem a két magyar válogatott játékossal, Vámos Petrával és Tóvízi Petrával felálló Debrecen ellen mindenesetre ezt bizonyította.

Görbicz Anita győzelemmel mutatkozott be
Fotó: Kisalföld/Huszár Gábor

Csekő Brigitta hetest lőhetett a végén, de ennek már nem volt különösebb jelentősége, a fiatal, saját nevelésű tehetség rontott, percekkel később a világklasszis Nze Minko, aki addig nem dobott gólt a Debrecen ellen, Csekőnek adta a labdát, aki a közönség nagy örömére betalált a DVSC kapujába. Ekkorra már régen eldőlt a meccs, Görbicz Anita nagy gólkülönbségű győzelemmel mutatkozott be a Győr edzőjeként, a pénteken menesztett Danyi Gábort – egy mérkőzés erejéig – remekül pótolta. A győriek klubközleményéből ugyanis az derült ki, hogy Görbicz mandátuma korlátozott, mindenesetre tény, hogy a Ferencváros elleni, 31-22-es vereség után az ETO-t mintha kicserélték volna. A bajnokcsapat szellemesen, felszabadultan kézilabdázott a nála sokkal gyengébb játékerőt képviselő Debrecen ellen. A mezőny legeredményesebb játékosa, a Győr norvég beállója, Kari Brattset kilenc gólt szerzett.

A Győr megtette a kötelességét, hozta a bajnoki meccsét, de a szerda óta éllovas Ferencváros sem botlott a hétvégén: Elek Gábor csapata Balatonbogláron győzött 32-21-re, és őrzi az első helyét. S ha nyeri a további négy meccsét, akkor mindenképpen megfosztja a címétől a bajnokot.

További érdekesség, hogy a két zöld-fehér élcsapat jövő szombaton a Magyar Kupa elődöntőjében is megmérkőzik. A négyes döntő másik ágán Kisvárda–Debrecen mérkőzést rendeznek.

Női kézilabda NB I: Győri Audi ETO–Debrecen 41-23, Boglári Akadémia SZISE–FTC-Rail Cargo Hungaria 21-32.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.