Kozák Danuta kettesben Bodonyi Dórával próbál kijutni Tokióba

Majd két év kihagyás után indul újra versenyen Kozák Danuta. Az ötszörös olimpiai bajnoknő a pénteken kezdődő kajak-kenu válogatón kihagyja a kétszáz métert, ötszázon viszont egyesben és kettesben is elindul, Bodonyi Dóra lesz a társa. Medveczky Erika és Csipes Tamara ígérkezik a legnagyobb riválisuknak. Janics Natasa és Fazekas Krisztina viszont csak szólóban áll rajthoz.

Magyar Nemzet
2021. 05. 25. 21:41
null
A 2019-es vb-n Kárász Annát és Kozák Danutát kettesben kizárták Fotó: Tumbász Hédi Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

a számára inkább rossz emlékű 2019-es szegedi világbajnokságon versenyzett legutóbb. Akkor kettesben Kárász Annával indult 500 méteren, de a hajó súlyának a túllépése miatt az előfutam után kizárták őket. Egyesben harmadik lett, az új-zélandi Lisa Carrington meggyőző fölénnyel múlta felül.

Az ötszörös olimpiai aranyérmes tavaly Szabó Gabriellával készült az olimpiára, de miután bejelentették a tokiói játékok elhalasztását, a háromszoros olimpiai bajnok Szabó Gabriella bejelentette a visszavonulását. Kozák 2020-ban az országos bajnokságon és a szegedi világkupán sem állt rajthoz, másfél hónapja elárulta, neki jól jött az olimpia elhalasztása, mert sérülés hátráltatta a felkészülését.

Meglátjuk, idén milyen formában tér vissza, itthon egyesben mindenesetre még mindig ő számít favoritnak. Érdekesség, hogy Janics Natasával és Fazekas Krisztinával ugyanabba az előfutamba sorsolták, velük 2012-ben Londonban négyesben közösen nyert aranyérmet.

Elsősorban azonban nem a 38 éves Janics és a 40 éves Fazekas, hanem Medveczky Erika, Bodonyi Dóra és a négyessel már 2019-ben világbajnok Gazsó Dorka Alida lehet rá veszélyes.

Párosban Kozák Bodonyi Dórával indul, itt a Csipes, Medveczky duóval nagy csatára van kilátás. Janics és Fazekas a válogatón nem indul párosban, kétszáz méteren viszont próbára teszik magukat.

Bodonyi Dóra négyszeres világbajnok, 5000 méteren három egymást követő évben (2017, 2018, 2019) győzött, s 2019-ben ő is benne ült a vb-aranyérmes négyesben. Tavaly családi tragédia hátráltatta, gyengébb formában evezett, idén viszont ismét erős, ő nyerte meg a tájékoztató versenyt.

A férfiaknál ezer méteren ismét és Varga Ádám összecsapása lehet a csemege. Kopasz, ahogy előre bejelentette, ezer méteren párosban is rajthoz áll, mégpedig Nádas Bencével, ezt a futamot a szegedi világkupán győztes Béke Kornél, Varga Ádám páros viszont ezúttal kihagyja, ők az Eb-re készülnek.

Kammerer Zoltán sem adja fel. A háromszoros olimpiai bajnok, 43 éves veterán ezer méteren egyesben és kettesben is (Gál Péter Istvánnal) rajthoz áll.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.