Leállították a szakaszt, magyar versenyző is bukott

Szinte el sem kezdődött a Giro d'Italia tizenötödik szakasza, máris leállították tömegbukás miatt. Dina Márton is esett, de komolyabb problémák nélkül odaállhatott az új rajthoz.

Magyar Nemzet
2021. 05. 23. 14:54
bukás
A vasárnapi bukás után újabb nehézség jött közbe Forrás: Twitter/Eurosport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szombati hegymászás után a vasárnapi szakasz könnyebbnek ígérkezett a Giro d'Italián, azonban szinte az első métereken bekövetkezett a baj. A bukásba rengeteg versenyző belekerült, köztük Dina Márton (Eolo–Kometa) is.

A szakaszt leállították a szervezők, mert a teljes orvosi személyzetnek adott munkát a tömegbukás, így nem lehetett azonnal biztonságosan folytatni a versenyt. A kényszerszünet után Dina Márton legtöbb sorstársához hasonlóan odaállt az új rajthoz is.

Nem mindenki volt azonban ilyen szerencsés. Négy kerekes is feladta a versenyt, köztük az összetett hatodik pozíciójából kiszálló Emanuel Buchmann (Bora–Hansgrohe) is. A német kerekes 2019-ben negyedik helyen zárt a Tour de France-on, azóta viszont rendkívül balszerencsés a bukásokkal: tavaly a francia körverseny előtti felvezető viadalon esett el, most pedig a Girót kellett feladnia.

Dina Márton is földre került Fotó: theindianpaper.com

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.