Légiósok: Kleinheisler újabb bombagóllal jelentkezett + videó

Sorra fejeződnek be az európai labdarúgó-bajnokságok idényei, s rövidesen hazatérnek a válogatotthoz játékosaink, addig azonban még klubjuk nevét öregbítik. Kleinheisler László továbbra is parádézik, szombaton remek gólt szerzett, mellette Sallói Dániel is betalált. Míg Holman Dávid arannyal, addig Gulácsi Péter és Willi Orbán ezüsttel, Szalai Attila pedig bronzéremmel gazdagodott a hétvégén. Szokásos körképünkben sorra vesszük a külföldön játszó magyar labdarúgók elmúlt heti szereplését.

2021. 05. 17. 7:10
Kleinheisler
Fotó: facebook.com/nkosijek
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Végéhez ért a török élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Süper Lig) 2020/21-es idénye. Az utolsó forduló előtt még volt esély arra, hogy magyar légiós nyakába is aranyérem kerül, de végül Szalai Attilának, a Fenerbahçe hátvédjének bronzzal kell megelégednie (az első helyezett Beşiktaş és a második Galatasaray mögött). A magyar játékost kedden mindössze egy félidőnyi játék után cserélték le a Sivassportól elszenvedett, 2-1-es vereség alkalmával, szombaton viszont végig a pályán volt, amikor csapata a hajrában szerzett góljainak köszönhetően 2-1-re múlta felül a Kayserisport. A tizennegyedik helyen végzett Kasımpaşa kedden 3-1-re verte az Ankaragücü gárdáját, Varga Kevin sárga lapos eltiltás miatt nem volt az előbbi keretében. Szombaton egy félidőnyi idő jutott neki a bizonyításra a Sivassportól elszenvedett, 2-1-es zakó során.

A szlovák Fortuna Ligában is bajnokot avattak szombaton, és míg egy légiósunk ünnepelhetett, hárman szomorkodhattak emiatt. Holman Dávid ugyanis a Zlaté Moravce otthonában 4-0-es sikert arató Slovan Bratislavában 75 percig pályán volt, majd este, a második helyezett Dunaszerdahely AS Trenčín elleni, 1-1-es döntetlenje után megkoronázták a csapatát. A DAC-ban Schäfer Andrást 76 percnyi játék után cserélték le, miközben Vida Máté a kispadról, a sérült Kalmár Zsolt pedig a lelátóról tekintette meg a Csák Máté vára alatt megrendezett találkozót.

Szintén ezüstérem jutott, de abból kettő is a magyar válogatott Gulácsi Péternek és Willi Orbánnak. A magyar kapus a Dortmunddal szemben 4-1-re elveszített Német Kupa fináléjában az RB Leipzig hálóját őrizte, a védő viszont nem jutott szerephez a csütörtöki kupadöntőn. Vasárnap már mindketten végig a pályán voltak a bikák feltámadásakor . A lipcseiek kétgólos hátrányt dolgoztak le a Wolfsburggal szemben a 2-2-re végződött mérkőzésen, s ezzel biztosították a második helyüket a tabellán. Ugyanez az eredmény született a Freiburg és a Bayern München szombati randevúján is, az előbbi színeiben 61 percet kapott. a 72. percben szállt be csapata Borussia Dortmund elleni mérkőzésébe, amit 3-1-re veszített el vasárnap a Mainz.

Győztes csapatok tagjai voltak a Balkán-félszigeten futballozó légiósaink. Szerbiában a Partizan Beograd 3-0-ra verte szombaton az FK Voždovacot, és Holender Filip hatvan percet szerepelt a fővárosiaknál. Horvátországban Kleinheisler László nemcsak végigjátszotta az NK Lokomotiva Zagreb elleni találkozót, hanem gólpasszt is adott, valamint bombagólt is szerzett az NK Osijek 2-0-s sikere alkalmával. Gyurcsó Ádámot a 79. percben cserélték be az eszékiek szombati meccsén.

Kleinheisler László gólja a zágrábiak ellen:

 

Az óceán túlpartján is volt magyar gólszerző: Sallói Dániel a Sporting Kansas City a Vancouver Whitecaps ellen elért, 3-0-s győzelméből vette ki a részét egy találattal az MLS-ben. A szintén az észak-amerikai ligában futballozó Schön Szabolcs viszont nem lehetett ilyen boldog vasárnap, ugyanis együttese, az FC Dallas a hajrában bekapott góllal 1-0-s vereséget szenvedett a Minnesotával szemben, a magyar szélsőt a 66. percben cserélték be.

Sallói Dániel találata:

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.