Májustól magyar szereplővel folytatja a Dallas

Bejelentette az MTK és az FC Dallas is, hogy Schön Szabolcs a magyar élvonalból az amerikai ligába, az MLS-be szerződik. Az utánpótlás-válogatott játékos az NB I idei szezonjának végéig a dobogóért harcoló budapesti csapat rendelkezésére áll.

Magyar Nemzet
2021. 04. 07. 19:35
Következő állomás: Dallas
Schön Szabolcs Dallasban folytatja a pályafutását Fotó: Árvai Károly Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy arról már korábban is beszámoltunk, Schön Szabolcs az MLS-ben szereplő FC Dallas játékosa lesz. Hivatalosan a szélső jelenlegi klubja, az MTK és az amerikai egyesület is szerda délután jelentette be a két csapat közötti megállapodást.

Az MTK sikeresen elérte, hogy Schön a 2020/21-es idény végéig még a kék-fehéreket erősítse. Az NB I május 8-án zárul, az MTK még harcol a dobogóért, jelenleg három pont a hátránya a harmadik helyezett Fehérvár mögött. Az MTK emellett versenyben van még a Magyar Kupában is, az elődöntőben éppen a fehérvári csapat lesz az ellenfele.

Az észak-amerikai bajnokság a futballban rendkívül szokatlan menetrend alapján, április és december között zajlik. A Dallas a 34 fordulós alapszakasz első négy meccsén kénytelen nélkülözni új magyar játékosát.

Schön Szabolcs a Honvédban nevelkedett, majd két évet eltöltött a holland Ajaxban, 2019 februárja óta volt az MTK játékosa. Az utánpótlás-válogatottakat végigjárta, de az idei, U21-es Európa-bajnokságról koronavírus miatt lemaradt.

– Remek döntést hoztam az MTK-ba való szerződésemmel és a hazatéréssel, de a rövid távú célom már akkor is egyértelműen az volt, hogy két-három éven belül vissza tudjak térni külföldre. Örülök, hogy erre most lehetőségem nyílik. Az MTK Budapest nagyon sokat segített nekem ennek az elérésében, kezdve a vezetőktől, a szakmai stábon át, a játékostársakig. Ezért szeretnék köszönetet mondani mindenkinek! Az FC Dallas megkeresése után ezért sem gondolkodtam sokat, hiszen ez egy remek lehetőség számomra. Az MLS az elmúlt négy-öt évben nagyon sokat fejlődött, amíg korábban főként a tapasztalt játékosok leigazolása jelentette a szakmai fejlődés irányát, egy ideje már megfigyelhető, hogy a fiatal játékosokat remekül felépítik és reális esély van számukra tovább szerződni, akár topligákba is. A magam részéről örülök, hogy hivatalosan is lezárult az ügyem, mert nem szeretném, ha a következő hetekben bármi elterelné a figyelmemet arról, hogy a lehető legjobban szerepeljek. Gólokat szeretnék lőni és gólpasszokat adni annak érdekében, hogy a jelenlegi csapatommal minél eredményesebb szezonhajrát tudjunk elérni, motivál, hogy a bajnokságban és a kupában is a lehető legtovább jussunk – fogalmazott Schön Szabolcs az MTK honlapján.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.