Hatalmasat bukott a nyolcszoros világbajnok + videó

Nincs szerencséje a MotoGP-ben hatszoros világbajnok, összességében nyolcszoros vb-1. Marc Márqueznek hazai pályán, a gyorsaságimotoros-vb királykategóriájában szombaton megint hatalmasat bukott a jerezi pályán, amelyen tavaly olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a teljes 2020-as szezont ki kellett hagynia.

2021. 05. 01. 15:20
Forrás: Twitter/MotoGP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A MotoGP Spanyol Nagydíján Marc Márquez a harmadik szabadedzésen a gyors 7-es kanyarban csúszott ki, s a kavicságyon szánkázva a gumifalnak csapódott. A felvétel ijesztő, de a versenyző megúszta kisebb zúzódásokkal a balesetet, a saját lábán távozott, ezután pedig az orvosok sem állapítottak meg nála egészségkárosodást.

S úgy látszik, hogy ez a 7-es kanyar a hétvégén kifog a versenyzőkön, mert a negyedik szabadedzésen Márquez csapattársa, a szintén spanyol Pol Espargaro is itt bukott, de ő is megúszta.

 

Márquez tavaly címvédőkét az akkor idénynyitónak számító Spanyol Nagydíjon három körrel a vége előtt előtt bukott a rázóköveken megcsúszva, felkarcsont-törést szenvedett – azt a balesetet nem úszta meg, nagyon nem...

A spanyol versenyzőt Barcelonában megműtötték, a beavatkozás jól sikerült, csapata, a Repsol Honda az orvosi felülvizsgálatot követően pedig azt közölte, hogy Márquez a következő hétvégén rajthoz állhat az idény második viadalán, az Andalúz Nagydíjon, ugyancsak Jerezben. Ám a szabadedzések után az időmérő első szakaszát követően visszalépett, nem érezte jól magát; s kiderült, hogy a műtött karjában a megerőltetés hatására eltört a beépített titánlemez! De hogy még furább legyen a történet, a rossz mozdulatot állítólag otthon tette, amikor ki akart nyitni egy ablakot. Így történt vagy sem, ami tény, Marquezt tizenhárom nappal az első operációt követően ismét műteni kellett, és ez oda vezetett, hogy a teljes 2020-as idényt kénytelen volt kihagyni.

A 28 éves Marquez 2020 júliusa után csak az idei Portugál Nagydíjon tudott újra motorra ülni, a világbajnokság harmadik állomásán a hetedik helyen végzett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.