„Ha nem maradnak csendben, az egész csapatot kiállítom”

Zaklatott mérkőzésen, hazai pályán szenvedett 4-2-es vereséget a Celta Vigo ellen a Villarreal a spanyol labdarúgó-bajnokságban. A Sárga Tengeralattjáró vezetőedzője, Unai Emery nem kertelt, amikor Medié Jiménez játékvezető produkcióját értékelte.

2021. 05. 10. 11:39
Medié Jiménez játékvezető
Forrás: Plaza Deportiva
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Real Madrid edzője, Zinédine Zidane is kifogásolta a játékvezető teljesítményét a Real Madrid és a Sevilla rangadója után, de még nagyobb visszhang övezte a Villarreal–Celta Vigo meccset fújó Medié Jiménez munkálkodását.

A nemzetközi kupahelyek szempontjából fontos mérkőzésen a Celta Vigo idegenben 4-2-re nyert, ezzel életben tartotta reményeit arra nézve, hogy a következő szezonban az Európa-ligában vagy a Konferencia-ligában küzdhessen. A galíciai klub két gólt is büntetőből ért el, de ennél jóval több szituáció megítélését vitatta a Villarreal vezetőedzője, Unai Emery.

– Az első gól előtt nyilvánvaló szabálytalanság történt Triguerosszal szemben. A VAR jelezte is ezt, de a játékvezető mégis megadta a gólt. Ezután még kiegyenlítettünk, erre jött az első büntető. A képek megint csak önmagukért beszélnek. Tehetetlenek voltunk, a játékvezető döntően befolyásolta a mérkőzés alakulását – fogalmazott az Európa-liga döntőjére készülő csapat vezetőedzője.

A hazaiak hangulatán az sem segített, hogy az első félidő hajrájában, videózás után Medié Jiménez visszavonta a Celta játékosának, Néstor Araújónak felmutatott piros lapot, majd néhány perccel később, szintén a VAR tanácsára szabadrúgás helyett büntetőt ítélt.

Itt szakadt el a cérna végleg, a cserejátékosok közül Gerónimo Rulli, majd Mario Gaspar is piros lapot kapott. A játékvezető világosan jelezte, hogy ha nem maradnak csendben a hazaiak, akkor az egész csapatot kiállítja.

– Legyenek észnél, engem nem izgat, ha mindenkit ki kell állítanom! – több jelenlévő szerint ez is elhangzott Medié Jiménez szájából.

Versenyfutás a kupahelyekért

A Villarreal a Manchester United elleni El-döntő megnyerésével kvalifikálhatja magát a 2021/22-es Bajnokok Ligájába. Ha viszont azt a finálét elveszti Emery csapata, akkor a bajnoki helyezés alapján még az Európa-ligáról is lemaradhat. A La Liga ötödik és a hatodik helyezettje az El-ben, a hetedik helyen záró csapat a következő idényben debütáló Konferencia-ligában indulhat. A Villarreal dolgát nehezíti, hogy az utolsó két fordulóban a Sevilla, majd a Real Madrid ellen lép pályára. A Celta Vigo éppen a vitatott ítéletekkel tarkított mérkőzésen aratott sikerével maradt még versenyben a nemzetközi kupaindulásra feljogosító helyekért.

A jelenlegi állás: 5. Real Sociedad 56 pont/35 mérkőzés, 6. Villarreal 52/35, 7. Real Betis 51/34, 8. Celta Vigo 47/35, 9. Athletic Bilbao 46/35, 10. Granada 45/34.

Az már biztos, hogy a négy BL-helyet elviszi az Atlético Madrid, a Real Madrid, a Barcelona és a Sevilla.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.