Nyert, de csak két góllal – kiesett a Veszprém a BL-ben

Csak két góllal nyert hazai pályán a Veszprém a francia Nantes ellen a férfikézilaba Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján. Összesítésben két góllal a Nantes volt a jobb, a Veszprém idén lemarad a Final Fourról.

Magyar Nemzet
2021. 05. 20. 20:23
Kezilabda
Veszprém 20210520 Kézilabda BL Telekom Veszprém Nantes Foto: Nemzeti Sport Szabó Miklós Fotó: Szabó Miklós Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerdán eldőlt, hogy idén nem lesz címvédés a férfikézilabda Bajnokok Ligájában. A regnáló bajnok, a Kiel a Paris SG ellen pottyant ki a Final Four felé vezető úton. A dán Aalborg a német Flensburgot ütötte el a továbbjutástól.

A mai napra két meccs maradt, a Franciaországban négygólos vereséget szenvedő Telekom Veszprém a Nantes ellen hazai pályán próbálta biztosítani a helyét a legjobb négy között. Majd a magyar bajnok meccse után a Barcelona a fehérorosz Meskov Breszttel szemben kvalifikálna a kölni döntőre.

A visszavágót nézők előtt rendezték a Veszprém Arénában, a hazaiak valamennyi játékosa hangsúlyozta, hogy a szezon legfontosabb BL-meccse vár rájuk. Remekül kezdett a Veszprém Nantes-ban, negyed óra játék után 10-7-re vezetett. Ezúttal a Nantes kezdett meggyőzően, öt perc játék után 5-2-re vezetett, főleg a nehezen visszarendeződő, védekezésben cserére kényszerülő hazaiak tompaságát büntették meg. Nielsen elkapta a fonalat, a dán kapus megbabonázta a veszprémi lövőket.

7:42 ment el a meccsből, amikor emberelőnybe került a magyar bajnok, David Davis edző azonnal időt kért. Ez lehetett volna az a szakasz az első félidőben, amikor meg lehetett volna fogni a Nantes-ot. Petar Nenadic góllal kezdett, ő váltotta, csakúgy, mint Franciaországban Lékai Mátét.

Gurbindo és Balaguer nem hibázott, kezdett állandósulni a francia vezetés. Corralest Cupara váltotta a magyar kapuban, a szerb kapus ziccervédéssel kezdett.

Omar Jahja 18. percben szerzett góljával érte utol a Veszprém az ellenfelét. Nem sokkal később érkezett a jobb oldali hármas védő pozíciójában Ligetvári Patrik. Három percre rá a mecs során először megszerezte a vezetést a Veszprém, Markussen átlövése bepattant Nielsenről. Majd Nenadic góljával már kettő volt az előny. Nantes-i időkérés volt a zsinórban három magyar találat után.

A nantes-iakat nehezen tudták megállítani
Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós

Három gól is volt a különbség, de becsúszott egy komoly hiba: Blaz Blagotinsek összeszedte a harmadik kétperces büntetését, és megkapta az ezzel járó piros lapot az elmúlt BL-szezon egyik legjobb védő játékosa. Szerencsére Nenadic ihletett formában szórta a gólokat, majd a félidő utolsó percében kiszolgálta Moraest, így már ledolgozta a kint összeszedett hátrányát a magyar bajnok. Kár, hogy a Nantes-é volt az utolsó szó az első harminc percben.

A folytatás ugyanúgy alakult, mint a meccs kezdete. A Veszprém beragadt a rajtnál. Hirtelen négy gólt kapott, elapadt az előnye. lebicegett a pályáról, az eredetileg pihentetett Nenadic jött vissza a pályára. Főleg a védekezéssel akadtak problémái a Veszprémnek, és elmaradtak a kapusbravúrok is.

Balaguer góljával visszavette a vezetést a Nantes. Davis váltott a kapuban: Cupara helyett visszaállt Corrales. De érdemben ez sem változtatott a mérkőzés menetén. Borozan egyenlítő gólja után emberelőnybe került a Veszprém. Biztossá vált, hogy nem lesz elég a négygólos siker, öttel kell nyerni a hajrában.

Hétperces gólcsend után jelentkezett újra a Nantes, az exveszprémi Kiril Lazarov villant. A hajrá Moraes találatával kezdődött, háromra nőtt a Veszprém előnye. Öt perccel a vége előtt Davis – talán kicsit korán – kikérte a harmadik idejét. És ez úgy tűnt, nem jó húzás. Az addigi lendület megtört: két perccel a vége előtt feljött két gólra a Nantes, és ezzel el is döntötte a továbbjutást.

A vége 32-30 lett, a Nantes jutott a kölni Final Fourba.

Férfikézilabda Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó: Telekom Veszprém–Nantes 32-30 (18-15). Továbbjutott: a Nantes.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.