Pigniczki Fanni senkinek sem adná oda az olimpiai kvótáját

A tokiói kvalifikációban a pesarói világkupa a sorozat utolsó verseny lesz a hét végén.

Magyar Nemzet
2021. 05. 26. 14:57
Pigniczki Fanni
Budapest 20170519 Ritmikus Gimnasztika RG 2017 Tavasz Európa bajnokság EB Pigniczki Fanni Fotó: Földi Imre Nemzeti Sport Fotó: Földi_Imre Forrás: Nemzeti_Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hét végén az olaszországi Pesaro ad otthont a ritmikus gimnasztikázók következő világkupa-versenyének, amely az olimpiai kvótaszerzés szempontjából Pigniczki Fanni számára kiemelten fontos, hiszen ez a sorozat utolsó állomása.

A május 28–30. közötti viadalon a mieink népes delegációval vesznek részt. Pigniczki Fanni és Wiesner Hanna felnőtt egyéniben indul, míg a felnőtt együttes kéziszercsapat Urbán-Szabó Mónika, Somhegyi Réka, Fodor Nadin, Mészáros Mandula, Fekete Anita, Farkas Júlia összeállításban utazik. A versenyzőkkel tart még Kovács Andrea szakvezető, Gelle Noémi és Raub Nóra edzők, valamint Deutsch-Lazsányi Erika és Gyulai Éva nemzetközi bírók is. A delegáció egészségéről Benkő Éva gondoskodik.

A Magyar Tornaszövetség tájékoztatása szerint válogatottunk ezúttal nem repülőgéppel, hanem autóbusszal utaztak ki Olaszországba. Ami a biztonsági intézkedéseket illeti, a hatályos Covid-protokoll szerint az Olaszországba beutazó személy az utazást legfeljebb 48 órával megelőzőleg elvégzett PCR-/antigéngyorsteszt negatív eredményének bemutatására köteles. Emellett Pesaróba érkezéskor a versenyen résztvevőket a rendezők is tesztelik.

A világkupán pénteken és szombaton a selejtezőkre, vasárnap pedig a döntőkre kerül sor.

Az olimpiai kvalifikáció szempontjából ez a világkupa az utolsó fináléval ér fel Pigniczki Fanni számára. A tokiói kvóta megszerzésére két esély nyílik, az egyik a világkupa-sorozat, a másik az Európa-bajnokság. A világkupa négy állomásból álló versenysorozat, ahol a három legjobb összetettben elért helyezés számít. Az összesített listából kihúzzák azon országok versenyzőit, amelyek már két indulási jogot szereztek az olimpiára, és az így kialakult végső sorrendben az első három helyezett szerez olimpiai kvalifikációt. A pesarói utolsó állomás, Pigniczki jelenleg a harmadik, vagyis még éppen kvótaszerző helyen áll.

– Az eddigi világkupák jól sikerültek, bár a harmadikra kicsit elfáradtam. Nagyon motivál az, hogy ne kelljen a jelenlegi kvótás helyezésemet átadnom senkinek. Mentálisan sokkal nehezebbre készültem, azt hittem, rosszabbul viselem majd a sorozatterhelést – nyilatkozta Pigniczki Fanni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.