Angol kapusgólok, az egyiket Bogdán Ádám bánta + videó

Nem Alisson Becker az első hálóőr, akinek sikerült gólt szerezni az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban. A Premier League Facebook-oldala összegyűjtött kapusok által szerzett találatokat, amelyek közül az egyik Bogdán Ádámhoz kötődik.

Magyar Nemzet
2021. 05. 17. 13:09
Bogdán Ádám
Forrás: facebook.com/bogdanadamofficial/
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

vasárnapi találata igencsak emlékezetesre sikeredett. A brazil hálóőr egyrészt győztes gólt szerzett a Liverpoolnak a West Brom ellen, másrészt ő lett klubja fennállásának az első kapusa, aki betalált. Alisson az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság történetkönyveit is átírta, kapuvédő még nem szerzett fejesgólt a Premier League-ben.

Lábbal azonban már többen is, a PL Facebook-oldala felidézett néhány emlékezetes esetet az elmúlt évtizedekből. Az egyik ezek közül Bogdán Ádámhoz kötődik, de ő nem az elkövető, hanem a gól elszenvedője volt. Tim Howard hatalmas kirúgásával emelte át és lepte meg a magyar kapust az Everton–Bolton Wanderers bajnokin. Bogdán szerencséjére csapata akkor (2012 januárjában) fordítani tudott, és 2-1-re győzött.

Íme néhány további kapusgól:

  • Peter Schmeichel (Aston Villa) 2001 októberében az Everton ellen talált be;
  • Brad Friedel (Blackburn Rovers) 2004 februárjában a Charlton Athletic kapuját vette be;
  • Paul Robinson (Tottenham Hotspur) 2007 márciusában a Watford ellen szerzett gólt;
  • Asmir Begović (Stoke City) 2013 novemberében a Southampton ellen volt eredményes.
  •  

    Alisson az édesapjának ajánlotta a gólját

    Alisson Becker a vasárnapi találkozó után a Sky televízió kamerái előtt elérzékenyülve beszélt édesapjáról, és neki ajánlotta a gólját. Jose Agostinho Becker február végén hunyt el, vízbe fulladt a nyaralója közelében. A Liverpool kapusa a járvány miatt nem tudott hazatérni édesapja temetésére sem, és mint elmondta, nehezen élte meg az elmúlt időszakot.

    – A labdarúgás az életem. A legkorábbi emlékeim is arról szólnak, ahogy édesapámmal focizom. Remélem, hogy Isten oldalán ő is látta a gólomat, és ünnepelt. Neki, a családomnak és a csapattársaimnak ajánlom a gólt – fogalmazott a hálóőr. – Hosszú ideig tudatosan kerültem az interjúkat, mivel elérzékenyülök, ha erről kell beszélnem. De szeretném megköszönni a támogatást, amit tőletek, a Premier League-től, a játékosoktól és a csapatoktól kaptam. Többek között az Everton, a Manchester City és a Chelsea is üzent nekem. Nagyon köszönöm mindenkinek, nélkületek nem tudtam volna átvészelni ezt az időszakot.

    A brazil kapus reméli, hogy a jövőben nem kell többet betalálnia, és csapattársai nélküle is megoldják a gólszerzést.

    – Kinéztem a kispadra, és senki sem szólt, hogy menjek fel fejelni. Aztán a kapusedzőnk hívott. Láttam az érkező labdát, helyet kerestem magamnak, senki sem követett. Remek beadás volt, csak próbáltam beletenni a fejem a labdába, azt hiszem, ez az egyik legszebb gól, amit valaha láttam. Szerencsés és áldott vagyok. De nem tudom, hogy kell gólt ünnepelni, úgyhogy remélem, hogy a jövőben nem kell több gólt szereznem – tette hozzá.

    A téma legfrissebb hírei

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.