Rebrovot hidegen hagyja, hogy NB I-es pontrekordot dönthet

Miután tegnap este egy hajrában szerzett góllal legyőzte a Ferencváros a Mezőkövesdet az NB I 32. fordulójában, Szergej Rebrov csapatának még megvan az esélye arra, hogy megdöntse a pontrekordot a bajnokság jelenlegi lebonyolítási formájában. Ez azonban nem különösebben érdekli az ukrán edzőt.

2021. 05. 02. 7:44
REBROV, Szerhij
Az el-Ajn visszalépés. De csak átmenetileg Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros már bajnok volt, a Mezőkövesd már biztos bennmaradó, látszólag tehát nem volt túl nagy tétje a két csapat tegnapi, egymás elleni bajnokijának. Ugyanakkor Tokmac Nguen 89. percben született győztes találatának nemcsak azért volt jelentősége, mert ezzel a Fradi 2-1-es sikerrel ajándékozta meg a tavaly november óta a stadionba először kilátogató szurkolókat, hanem azért is, mert így megmaradt Szergej Rebrov csapatának az esélye arra, hogy pontrekorddal fejezze be a bajnokságot.

Tegnapi győzelme után a Fradinak 75 pontja van az idény utolsó fordulója előtt. A jelenlegi, tizenkét csapatos és 33 fordulós lebonyolítási formában a 2015–2016-os idényben rendezték meg először az NB I-et, és akkor mindjárt megszületett a mai napig érvényes pontrekord. Akkor a még Thomas Doll vezette FTC 76 pontot szerezve nyerte meg a bajnokságot, nem mellesleg tizenkét év után először volt aranyérmes az élvonalban.

A mostani is különleges évad, hiszen a Fradi zsinórban harmadszor lett bajnok, amire az 1926 és 1928 közötti tarolás óta most először volt képes. Ugyanakkor még tovább is lehet fokozni a jelenlegi idény sikereit, hiszen ha az utolsó fordulóban Rebrov együttese legyőzné a Honvédot, akkor 78 ponttal, egyúttal új rekordot felállítva zárná az idényt. Döntetlen esetén a 76 ponttal és a csúcsbeállítással nem lenne új a Nap alatt, hiszen tavaly is ennyivel lett bajnok a Fradi.

– Erről most hallok először, de nem azért jöttem ide, hogy rekordokat döntögessek, hanem azért, hogy címeket és meccseket nyerjek – szögezte le a találkozó utáni sajtótájékoztatón Rebrov, hogy a csúcsok átírása nem különösebben hozza lázba.

Ez persze nem azt jelenti, hogy a Fradi félvállról veszi majd az utolsó meccset, sőt az ukrán szavai épp arra utalnak, hogy minden mérkőzést meg akar nyerni, függetlenül a téttől. A kispestieknek tehát rázós lehet a záró forduló, főleg akkor, ha ma nem tudják legyőzni a már kiesett Budafokot (17.00, M4 Sport+). Ez esetben ugyanis csak jövő szombaton dőlne el, hogy ki lesz a másik kieső az NB I-ből: a Honvéd vagy a Diósgyőr.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.