Simeone megnevezte játékosát, aki nélkül kikaptak volna

Vasárnap este az Atlético Madrid hátrányból fordított az Osasuna ellen, így az utolsó forduló előtt is megőrizte vezető helyét a La Liga tabelláján. A vezetőedző, Diego Simeone a győztes találatot szerzett Luis Suárezt méltatta a lefújás után.

Magyar Nemzet
2021. 05. 17. 11:55
Diego Simeone
epa09080708 Atletico's head coach Diego Simeone reacts during the UEFA Champions League round of 16, second leg soccer match between Chelsea FC and Atletico Madrid in London, Britain, 17 March 2021. EPA/NEIL HALL Fotó: NEIL HALL Forrás: MTI_EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyon nehéz perceket élhettek át vasárnap este az Atlético Madrid szurkolói, amikor csak a gólvonalon túlról tudta kiütni Ante Budimir fejesét, az Osasuna pedig a 76. percben vezetést szerzett. Az Atléticónak a döntetlen sem volt jó a meccsen, a fordítás azonban összejött az utolsó negyedórában: Renan Lodi egyenlített, majd Luis Suárez megszerezte a győztes gólt, és örömében mezét levéve ünnepelt. Az uruguayi támadó húsz találatnál jár a szezonban, és jó esélye van rá, hogy első madridi idényében megnyerje a La Liga trófeáját, amelyet korábban Barcelona-játékosként már négyszer magasba emelhetett. Az Atlético vezetőedzője, Diego Simeone egyértelműen kifejezte, mennyire fontos csapatának Suárez.

– Mindig számíthatunk rá, ő a vezérünk a pályán. Ki más jelentette volna a megoldást a meccsre, amit nélküle elveszíthettünk volna? – tette fel a költői kérdést Simeone a dicséretében, majd rátért az utolsó fordulóra, amelyben az Atlético a bajnoki címért játszik. – Ugyanazzal a lelkesedéssel készülünk, mint minden egyes találkozóra, amióta 2011-ben megérkeztem a klubhoz. A csapat küzdeni fog, és szeretném, ha a szurkolók büszkék lehetnének arra, amit elértünk.

Ha az Atlético az utolsó fordulóban is nyer, megszerzi a bajnoki címet, függetlenül attól, hogy a címvédő Real Madrid mit játszik a Villarreal ellen. A matracosok ellenfele a szintén győzelmi kényszerben játszó Real Valladolid lesz, amely csak három ponttal harcolhatja ki a bennmaradást. Ez akár az Atlético malmára is hajthatja a vizet, hiszen a döntetlen az ellenfélnek sem ér semmit, így a madridi csapat akár kedvenc, kontrára építő játékával is megszerezheti a győzelmet.

Egy kulcsember biztosan lemarad az utolsó fordulóról: Sztefan Szavics, az Atlético montenegrói védője reklamálásért megkapta szezonbeli tizenötödik sárga lapját. Szavics így a 38 fordulóból mindössze ötöt hagy ki, abból hármat sárga lapos eltiltás miatt.

Bajnoki versenyfutás

1. Atlético Madrid 83 pont

2. Real Madrid 81 pont

Az utolsó fordulóban: Real Valladolid–Atlético Madrid, Real Madrid–Villarreal (mindkét találkozó szombaton, 18.00-kor kezdődik).

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.