A francia labdarúgó-válogatott hátvédje sem hallott rasszista hangokat

A francia labdarúgó-válogatott hétfői sajtótájékoztatóján Lucas Digne válaszolt az újságírók kérdéseire. Az Everton 27 éves hátvédje többek között Ousmane Dembéléről, illetve a magyarok elleni szombati és az előttük álló portugálok elleni mérkőzésről is szót ejtett – írja a Nemeti Sport.

Forrás: NEMEZETI SPORT2021. 06. 21. 18:10
Group F Hungary vs France
epa09285362 Lucas Digne of France in action during the UEFA EURO 2020 group F preliminary round soccer match between Hungary and France in Budapest, Hungary, 19 June 2021. EPA/Alex Pantling / POOL (RESTRICTIONS: For editorial news reporting purposes only. Images must appear as still images and must not emulate match action video footage. Photographs published in online publications shall have an interval of at least 20 seconds between the posting.) Fotó: Alex Pantling / POOL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megsérült Ousmane Dembélé térde a magyarok elleni szombati mérkőzésen, így hétfőn elhagyta a francia válogatott edzőtáborát. A Barcelona támadója már a csapat vasárnapi, sajtónyilvános edzésén sem vett részt, helyette orvosi vizsgálatokon esett át, és az eredmények orvosi stábbal történt kiértékelése után döntött úgy Didier Deschamps szövetségi kapitány, hogy hazaküldi futballistáját.

– Mindenki csalódott, mert nagyon értékes játékosunkat vesztettük el, sokat számított a jelenléte a csapatnak – emelte ki a francia válogatott hétfői sajtótájékoztatóján Lucas Digne. – Az egységet viszont sem ez az eset, sem a magyarok elleni döntetlen nem bontotta meg. Összességében elégedettek vagyunk az eddigi szereplésünkkel. Veretlenek vagyunk a torna legnehezebb csoportjában, vezetjük a csoportunkat, és szerdán is mindent megteszünk a győzelem érdekében.

Az Evertonban futballozó balhátvéd Németország ellen nem lépett pályára,

a Magyarország elleni mérkőzést azonban végigjátszotta, és nem felejtette el kiemelni, milyen remek hangulatot varázsoltak a Puskás Arénába a drukkerek.

– Fantasztikus átélni, hogy a futball visszatér a stadionokba, még ha a hangzavar miatt a pályán nehezebben is kommunikáltunk, a mérkőzés végére kicsit be is rekedtem.

Hogy hallottunk-e rasszista hangokat? Egyáltalán nem. Paul Pogba és N’Golo Kanté sem panaszkodott rá.

Lucas Digne (18) nem hallott rasszista hangokat a Puskás Arénában Fotó: EPA/Alex Pantling

A Nemzeti Sport cikke teljes egészében IDE kattintva érhető el.

Csapattársai cáfolják Mbappé magyarokat ért rasszista vádját

A holland De Telegraaf vasárnap arról számolt be, hogy „a budapesti stadion több sarkából is érték rasszista rigmusok a franciák két sztárját, Kylian Mbappét és Karim Benzemát”. A 22 éves, kameruni származású Mbappé a mérkőzés után azt panaszolta, hogy huhogásra és rasszista jelzőkre lett figyelmes a mérkőzés alatt. (Karim Benzemának algériai felmenői vannak.)

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) vasárnap „diszkriminatív gesztusok” miatt vizsgálatot indított a Magyarország–Franciaország mérkőzés kapcsán. Az UEFA közleménye szerint az eljárásra azért kerül sor, mert amikor Kylian Mbappéhoz, illetve Karim Benzemához került a labda, számos magyar szurkoló huhogással és rasszista bekiabálásokkal reagált.

Azért az mindenképpen figyelemre méltó a történetben, hogy Lucas Digne, Paul Pogba és N’Golo Kanté ezeket az állítólagos bekiabálásokat nem észlelte.

Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.