időjárás 2°C Szimonetta 2021. October 28.
logo

A távozó kapitány elárulta, melyik játékosában csalódott

Magyar Nemzet
2021.06.30. 17:07
A távozó kapitány elárulta, melyik játékosában csalódott

Joachim Löw az Anglia elleni vereség másnapján nyilatkozott utoljára német szövetségi kapitányként. A szakember nemcsak a mostani Eb-kudarcról, hanem tizenöt éves kapitánysága korábbi versenyeiről is beszélt.

Joachim Löw tizenöt évig volt szövetségi kapitány a német labdarúgó-válogatott élén, a korszak az Anglia elleni Eb-nyolcaddöntős kieséssel zárult. A szakember búcsúzóul sajtótájékoztatót tartott.

– Sajnálom, hogy csalódást okoztunk a szurkolóknak. Vállalom a felelősséget a kiesésért – bocsátotta előre Löw, aki a mérkőzés után még Thomas Müllert kritizálta, elmondása szerint viszont szemtől szemben nem marasztalta el a támadót. – Nem tettem neki szemrehányást, ilyen lehetőségek gyakran kimaradnak. Persze sokat segített volna rajtunk, ha gólt lő, és elcsendesíti a stadiont.

Müllerrel szemben egy korábbi játékosát éles kritikával illette Löw. A szintén világbajnok Mesut Özil a 2018-as vb-kudarc után mondta le a válogatottságot, anélkül, hogy a döntés előtt beszélt volna a szövetségi kapitánnyal.

– Emberileg csalódtam benne. De eljön majd a nap, amikor beszélgetünk és mindent tisztázunk. Mindennek ellenére Mesut nagyon fontos játékos volt számunkra.

A távozó szövetségi kapitány a 2018-as vb-kudarc után megpróbálta visszavezetni Németországot a győztes útra, ám nem járt sikerrel.

– Sok nehézséggel kellett szembenéznünk. A koronavírus és néhány sérülés is meggátolt minket abban, hogy a megfelelő formába hozzuk a csapatot.

Az Eb-győzelemre Joachim Löw szerint öt éve volt a legnagyobb esélye a csapat élén, amikor az elődöntőben Franciaország 2-0-ra nyert a németek ellen.

– Az a legfájóbb vereségem a válogatott élén. Volt esélyünk legyőzni a franciákat, és biztos vagyok benne, hogy ha az elődöntőben sikerrel jártunk volna, akkor meglett volna az Európa-bajnoki cím.