Ibrahimović az idény minden napján dühös volt a Milannál

Az AC Milan gólzsákja, Zlatan Ibrahimović rengeteg témáról elmondta a véleményét a La Gazzetta dello Sportnak adott interjújában. A svéd sztártámadó úgy véli, csapattársának, Gianluigi Donnarummának a klubnál kellett volna maradnia. illetve arról is beszélt, örül Massimiliano Allegri és José Mourinho visszatérésének.

Magyar Nemzet
Forrás: football-italia.net2021. 06. 04. 15:06
Ibrahimović
Milánó, 2020. január 6. Zlatan Ibrahimovic, az AC Milan csatára a Sampdoria ellen az olasz elsõ osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott 2020. január 6-i mérkõzésen a milánói Giuseppe Meazza Stadionban. MTI/EPA/ANSA/Matteo Bazzi Fotó: Matteo Bazzi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Szenvedtem a sérüléseim miatt, ugyanakkor csodálatos tizennyolc hónapot töltöttem el itt. A Milan ősszel visszatér a Bajnokok Ligájába, a szurkolóknak kijárt már ez. Én meg akartam nyerni a Scudettót, harcban is voltunk érte. Sokat fejlődtünk – nyilatkozta a La Gazzetta dello Sportnak Zlatan Ibrahimović. – Az idény során minden egyes nap mérges voltam, de ez nem egy negatív dolog a számomra. Inkább annak a módja, hogy megmutassam az embereknek, valójában mennyire fontos is nekem az, amit csinálok. Több felelősség hárul rám. Vezérnek érzem magam. A játékosok és a klub között világos a kapcsolat, a labdarúgóknak minden nap keményen kell dolgozniuk, hogy a Milan visszakerüljön oda, ahová tartozik.

A svéd csatár különböző egészségügyi problémái miatt mindössze tizenkilenc alkalommal lépett pályára a piros-feketék mezében a Serie A-ban, és bár idén újra hazája válogatottjának tagja lett, térdsérülése miatt nem vehet részt a nyári Európa-bajnokságon. Ibrát az utóbbi is zavarja, de azt még jobban fájlalja, hogy nem lehetett ott a milánóiak utolsó három bajnokiján.

– Csalódott vagyok, hogy nem lehettem ott azon a három találkozón, mert többet szerettem volna segíteni a Milannak. Általában ötven meccset játszom egy idényben, de talán realistának kellene lennem, nem várhatok el ennyit a testemtől, ha nem tudom megcsinálni – fogalmazott a 39 éves támadó, aki összesen 27 mérkőzést játszott idén a Milanban. – Az Európa-bajnokság miatt is csalódott vagyok, de nem játszhatok, ha nem vagyok teljesen fitt. Inkább az oldalvonal mellett maradok és szurkolok Svédországnak – tette hozzá.

Ibrahimović nem tartja jó ötletnek, hogy fiatal csapattársa, Gianluigi Donnarumma minden jel szerint távozik a klubtól.

– Szomorú vagyok Gigio miatt. Hogy valójában mennyit ér? A Milan akadémiáján nevelkedett, a csapat kapusa lehetett volna még húsz évig. Talán mégse húsz évig, mert ő nem Ibra – viccelődött a svéd gólzsák. – Ő a legjobb a világon. Ő lehetett volna Paolo Maldini után a következő Mister Milan, de ehhez mindkét félnek akarnia kellett volna a dolgot. Én azt javasolnám neki, hogy pályafutása végéig maradjon a Milannál.

Ibra (jobbra) rengeteg sérülése ellenére is csapata gólkirálya lett a Serie A-ban
Fotó: MTI/EPA-ANSA/Matteo Bazzi

Egy játékostól búcsút vesznek, Olivier Giroud-t viszont hamarosan leigazolhatják a piros-feketék, utóbbit Ibrahimović is támogatja.

– Giroud-nak sok tapasztalata van, nekünk pedig nincs sok olyan játékosunk, aki trófeákat nyert volna. Szívesen fogadjuk, mindenki nagyon segítőkész ebben a társaságban, mindenki tanulni akar.

A svéd csatár szívesen látja újra Olaszországban José Mourinhót és Massimiliano Allegrit is. Előbbi az AS Roma, utóbbi a Juventus mestere lesz a következő idényben.

– Mourinhónak ez egy nagy kihívás lesz. Egy olyan klubhoz csatlakozik, amely nem bajnokesélyes, de ő ehhez hozzá van szokva. Ez egy jó igazolás az olasz bajnokságnak. Ő bármit mond, annak az egész világra hatása van. Örülök Allegrinek, a pályafutásom elején ő volt az edzőm, aztán igazi győztes vált belőle. Szerintem jól jött volna neki, ha külföldön is tapasztalatot szerez, de nem mindenki olyan, mint Zlatan, hogy fogja a bőröndjeit, és más udvarába megy velük. Mindenki más.

Abban viszont Ibra sem különbözik Allegritől, hogy valamilyen szinten ő is edzősködik, ugyanis elmondása szerint az AC Milan vezetőedzőjének, Stefano Piolionak ő a segítője.

– Nem csak az leszek, már most is az vagyok – mondta nevetve a csatár. – Már másfél éve ezt csinálom, itt az ideje kipróbálni valami újat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.