Megszakadt Rafael Nadal nagy sorozata Párizsban

Rafael Nadal a 2019-es döntő után ismét szettet veszített a Roland Garroson, de a végére simává tette a negyeddöntőjét Diego Schwartzman ellen.

Magyar Nemzet
2021. 06. 09. 18:21
Nadal
Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

úgy kezdte szerdai negyeddöntőjét a Roland Garroson, hogy egymás után tizenegy meccset (a tavalyi hetet és az idei négyet) három szettben nyerte meg. Még az sem tűnt túlságosan veszélyesnek számára, hogy ellenfele az a Diego Schwartzman volt, aki a legtöbb játékot, tizenkettőt nyerte a spanyol ellen a széria során. Ráadásul az idei tornán Schwartzman volt Nadal mellett a másik játékos, aki szettveszteség nélkül jutott a legjobb nyolc közé.

A mérkőzés éppen úgy kezdődött, mint kettejük tavalyi elődöntője, Nadal 6:3-ra hozta az első szettet. Schwartzman azonban emelt játéka színvonalán, és a – szoros meccsre vágyó – közönség támogatását is élvezve 6:4-gyel egyenlített. Másfél óra után csak az dőlt el, hogy idén senki sem tudja végigjátszani a Roland Garrost elveszített játszma nélkül.

A harmadik szettben Nadal fokozatosan vette át az irányítást, és a legjobb pillanatban, 4:4-nél vette el argentin ellenfele adogatását. Ez eldöntötte a mérkőzést, a negyedik játszmát Schwartzman már nem tudta szorossá tenni. Sovány vigasz lehet számára, ha esetleg 2018 és 2020 után harmadszor is ő lenne az, aki legközelebb állt Nadal legyőzéséhez a Roland Garroson.

A spanyol salakkirály koronája csak egy játszma alapján volt veszélyben. Nadal karrierje során tizennegyedszer jutott be a francia nyílt teniszbajnokság elődöntőjébe. Az eddigi tizenhárom alkalommal meg is nyerte a tornát.

Roland Garros, negyeddöntő

Nadal (spanyol, 3.)–Schwartzman (argentin, 10.) 6:3, 4:6, 6:4, 6:0

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.