Íme az Európa-bajnokság csoportkörének álomcsapata!

Összeállt a labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének álomcsapata. Csak egy olyan játékos van benne, aki kieső válogatottban játszott, de sajnos ő sem a halálcsoportban kiválóan teljesítő magyarból került ki. Cristiano Ronaldo és Kevin De Bruyne a két legnagyobb név a tizenegyben, amely négy hollandot is magában foglal, akik vasárnap a Puskás Arénában lépnek pályára a nyolcaddöntőben.

Magyar Nemzet
2021. 06. 25. 19:29
Cristiano Ronaldo
München, 2021. június 19. A portugál Cristiano Ronaldo (k) ünnepel, miután megszerezte csapata elsõ gólját a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának második fordulójában játszott Portugália-Németország mérkõzésen Münchenben 2021. június 19-én. MTI/AP/Getty pool/Matthias Hangst Fotó: Matthias Hangst
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nemzetközi futballszakportál, a Whoscored.com minden meccsen pontozza a labdarúgók teljesítményét, amelynek alapján a csoportkör végével kialakult az Eb eddigi álomcsapata. A halálcsoportban két pontot szerző magyar válogatott tagjai hiába szerepelnek az egyéni statisztikákban is előkelő helyeken, a legjobb tizenegybe egyikük sem fért be.

Fotó: Whoscored.com

Igaz, mindössze egyetlen játékos kapott helyet benne olyan válogatottból, amely nem élte túl a csoportkört, méghozzá Finnország kapusa, Lukáš Hrádecký. A Bayer Leverkusen játékosa a drámája miatt emlékezetes Dánia elleni meccsen nagy bravúrokkal mentette meg csapatát a góltól, így nagy szerepe volt a finnek 1-0-s győzelmében. Később is jól védett, a belgák elleni utolsó csoportmeccsen azonban öngólt vétett.

Bekerült az álomcsapatba aki sérülése miatt kihagyta a belgák első meccsét, a másodikon is csak egy félidőt kapott Dánia ellen, amikor is egyből gólt lőtt, gólpasszt adott és a mérkőzés legjobbja lett. helye sem számít meglepetésnek a legjobb tizenegyben, hiszen a magyar válogatott ellen duplázó támadó már ötgólos, vezeti az Eb góllövőlistáját, ráadásul a 109 nemzeti csapatban elért találatával befogta minden idők legeredményesebb válogatott labdarúgóját, az iráni Ali Dájit.

A csoportkör álomcsapatában a hollandok vannak jelen a legnagyobb számban. A C csoport toronymagas esélyese volt Hollandia, amely Ausztriát, Ukrajnát és Észak-Macedóniát is legyőzve jutott a nyolcaddöntőbe. Érdekesség, hogy a három góljával legeredményesebb Georginio Wijnaldum éppen nem fért be a tizenegybe. Helyette ott van a középpályán a Barcelona klasszisa, Frenkie de Jong, a védelemben Matthijs de Ligt és Daley Blind, a támadósorban pedig a két-két gólt, gólpasszt számláló Memphis Depay. Ők vasárnap a Puskás Arénában lépnek pályára a Csehország elleni nyolcaddöntőben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.