A Red Bull szárnyal, a Mercedes pácban Bakuban?

A Red Bull pilótái autózták a legjobb köridőket a Formula–1-es Azeri Nagydíj pénteki nyitónapján: délelőtt Max Verstappen, délután Sergio Pérez volt a leggyorsabb. A Mercedes közben csak szenved Bakuban, a második tréningen mindkét versenyzője kiszorult a top tízből.

Magyar Nemzet
2021. 06. 04. 17:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A péntek délelőtt az ismerkedés jegyében telt Azerbajdzsánban. A bakui pálya 2019 után tért vissza a helyszínek közé, tavaly a pandémia miatt maradt ki a versenynaptárból.

A szűk aszfaltcsík nem csak az újoncoknak okozott gondot, Cunoda Juki (Alpha Tauri) és Nyikita Mazepin (Haas) mellett a 2018-as futamgyőztes és hétszeres világbajnok (Mercedes) is vétett kisebb hibát. Lando Norris (McLaren) is bemutatott egy piruettet, majd rövid ideig a forgalommal szemben autózott.

Ritkán látott kép a versenypályákon: egymással szemben hajtott Norris és Bottas

Az első gyakorlást a Monacói Nagydíjon is diadalmaskodó nyerte, mögötte a két Ferrari autózta a leggyorsabb időt, Charles Leclerc és Carlos Sainz sorrendben. A Mercedes versenyzői nem brillíroztak, Hamilton a hetedik, Valtteri Bottas pedig csak a tizedik helyen végzett.

Az első edzés végeredménye:

A délutáni tréningen is Red Bull-siker született, ezúttal is nagyon szoros volt a verseny. Sergio Pérez autózta a legjobb köridőt, mindössze egy tizedmásodperccel volt gyorsabb a második Verstappennél, valamint a harmadik helyen végzett Sainznál. A Mercedes versenyzői közben folytatták rossz sorozatukat, a címvédő Hamilton a 11., Valtteri Bottas pedig a 16. helyen zárta a második gyakorlást. Utóbbinál az arcpirító eredmény mellé ráadásul rengeteg hiba is társult, számtalan alkalommal látogatta meg a bukóteret.

A második edzés végeredménye:

Az azeri versenyhétvége további programja:

szombat:

3. szabadedzés 11.00

időmérő edzés 14.00

vasárnap:

futam 14.00

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.