Szoboszlai Dominik felült Hosszú Katinka trónjára

A háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka, valamint Szoboszlai Dominik, az RB Leipzig válogatott labdarúgója holtversenyben végzett az élen a Forbes magazin Magyarország legértékesebb sportolóiról készített felmérése alapján.

Forrás: MTI2021. 06. 30. 8:52
Szoboszlai Dominik
Szoboszlai Dominik felépült, már nem egyedül készül Fotó: motivio/Boris Streubel Forrás: dierotenbullen.com/motivio/Boris Streubel
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gazdasági lap immár hetedik alkalommal állította össze listát, ezt megelőzően soha nem volt még holtverseny az élen. Hosszú és Szoboszlai mögött úszó lett a harmadik.

A Forbes jelezte: a koronavírus-járványban sok sportoló tudta megmutatni magát a nagyközönségnek teljesen más oldaláról. A meccsek, versenyek előtti sajtótájékoztatók helyét egyértelműen az Instagram vette át. Aki eddig is tartalommal töltötte meg felületeit a közösségi médiában, a lezárások idején erősen támaszkodhatott követőtáborára, de ez az időszak lehetőséget is adott sokaknak, hogy nekiálljanak közösségé formálni rajongótáborukat. Ebben – írta a lap – még mindig kevés a tudatosság a magyar piacon, ahol a hirdetők aktív influenszerszerepet várnak el a sportolóktól is.

A lista első öt helyezettje a szélesebb nyilvánosságban is meg tudta mutatni egyéniségét. Nemcsak a labdarúgó Európa-bajnokság miatt (ami a hirdetőknek is fontos időszak) léptek előre a futballisták a friss Forbes-listán, egyre több a nemzetközi, jegyzett ligában helytálló magyar játékos, miközben a Ferencváros a sportág csúcsát jelentő Bajnokok Ligájában vitézkedett tavaly ősszel.

Látványos, ahogy visszaesett a listán a kézi- vagy vízilabda, ugyanakkor vannak új szereplők is. Közülük is volt az egyik legkiemelkedőbb, aki három napig vezette az összetettet a Giro d’Italia országúti kerékpáros-körversenyen. A bringás a lista 20. helyén végzett.

Az előző évek alapján az látszik, hogy hatalmas előny, ha valakit egy-egy kiugró eredménye miatt azonosítanak egy egész sportággal.

A Forbes-listán elfoglalt helyezés a sportolók pénztermelési képességét és sporteredményeit mutatja meg: ki mennyire építi jól a márkáját és mennyire képes kihasználni az abban rejlő üzleti lehetőségeket.

Top 10, legértékesebb magyar sportolók:

1. (úszó) és (labdarúgó)

3. Milák Kristóf (úszó)

4. (labdarúgó)

5. (labdarúgó)

6. (úszó)

7. (labdarúgó)

8. (teniszező)

9. (úszó)

10. Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor (rövid pályás gyorskorcsolyázók)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.