Fucsovics Mártont ezúttal elkerülte a szerencse

Sorsoltak a wimbledoni teniszbajnokságon. Mindkét magyar résztvevő, Fucsovics Márton és Babos Tímea nehéz ellenfelet kapott a füves pályás Grand Slam-verseny első fordulójában. Fucsovics az U21-es világbajnok olasz Jannik Sinner ellen mutatkozik be a tornán, Babos az orosz Anna Blinkovával játszik a nyitó körben.

Forrás: MTI2021. 06. 25. 15:32
French Open tennis tournament at Roland Garros
Fucsovics Márton Djokovics ágára került Wimbledonban Fotó: EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pénteki sorsolás alapján a 19. helyen kiemelt olasz Jannik Sinnerrel, míg az orosz Anna Blinkovával játszik az első fordulóban a jövő hétfőn rajtoló wimbledoni teniszbajnokságon.

A magyar Davis Kupa-válogatott kapitányának nem lesz könnyű dolga a 19 éves olasszal szemben: Sinner 2019-ben megnyerte az U21-es világbajnokságot, tavaly negyeddöntőig menetelt a Roland Garroson, idén pedig döntőt játszott a miami ezres viadalon.

Az ATP-rangsorban jelenleg 23. teniszező idén 24/12-es győzelmi mutatóval rendelkezik és egy tornán diadalmaskodott. Legjobb világranglistás helyezése a 17. volt, idén májusban.

Fucsovics eddig kétszer találkozott riválisával: a tavalyi ausztrál nyílt teniszbajnokságon három játszmában legyőzte Sinnert, az olasz ugyanakkor – ugyancsak 2020-ban – Szófiában kétszettes sikerrel vágott vissza.

Fucsovics kemény ellenféllel kezd Wimbledonban
Fotó: EPA/Christophe Petit Tesson

A 29 éves nyíregyházi játékos a tábla felső negyedébe kapott besorolást.

A férfiaknál a nyolcszoros győztes az alsó negyedbe került, így a világelső és címvédő Novak Djokoviccsal csak a döntőben találkozhat. Előbbi a francia Adrian Mannarino, utóbbi a szabadkártyás brit Jack Draper ellen mutatkozik be. Az ugyancsak szabadkártyával induló, kétszeres győztes brit Andy Murray a georgiai Nikoloz Baszilasvilivel találkozik.

A nőknél a 28 esztendős Babos (116.) az első fordulóban a világranglistán 58., 22 éves orosz Anna Blinkova ellen kezdi meg szereplését a füves pályás Grand Slam-tornán. Riválisa egyéniben eddig egy challenger-viadalon diadalmaskodott, legjobb GS-eredménye a 2019-es Roland Garros harmadik fordulója.

Amennyiben a legelőkelőbben jegyzett magyar női teniszező továbbjut, a 64 között valószínűleg a világelső ausztrál Ashleigh Barty vár majd rá, aki a nyitókörben a rákbetegségéből felépült spanyol Carla Suárez Navarróval csap össze.

A rekordbeállítást jelentő 24. egyéni GS-sikerére hajtó, hatodik helyen kiemelt amerikai Serena Williams – a torna hétszeres bajnoka – a fehérorosz Aljakszandra Szasznovics (51.) ellen kezd.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.