Elütötték a francia körverseny egyik nagy esélyesét

Geraint Thomas és Primož Roglič is nagyot esett az összetett esélyesek közül a Tour de France harmadik szakaszán, a célegyenesre is jutott baleset.

Magyar Nemzet
2021. 06. 28. 17:42
Geraint Thomas
Thomas a bukás után Fotó: Daniel Cole Forrás: AP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első szakasz káosza után a Tour de France hétfői, harmadik etapján sem maradt baleset nélkül a francia kerékpáros-körverseny mezőnye. A Tour egyik esélyese, a brit Geraint Thomas (Ineos–Grenadiers) esett el, majd a mögötte érkező Robert Gesink (Jumbo–Visma) elütötte.

Gesink a bukás után fel is adta a Tourt, így a tavalyi verseny második helyezettje, Primož Roglič fontos segítőt veszített el. A Tour 2018-as győztese, Geraint Thomas folytatta a szakaszt, és csapattársai segítségével vissza is zárkózott a főmezőnybe, de aligha múlik el nyomtalanul egy ilyen baleset.

Thomas tavalyi idénye is bukással ért véget, akkor az olasz körversenyen, a Giro d’Italián esett el. Idén a fő célja a Tour de France volt, de könnyen elképzelhető, hogy csapata mostantól inkább az ecuadori Richard Carapaz mögé sorakozik fel, aki szintén nyert már nagy körversenyt, a 2019-es Girót.

Thomas a bukás után Fotó: Daniel Cole/AP

Csapattársa elvesztése után Roglič sem úszta meg bukás nélkül a szakaszt, a szlovén ráadásul már a hajrában, mindössze tíz kilométerrel a cél előtt került földre, így összetettben is jelentős időt veszített.

A holland Mathieu van der Pool (Alpecin–Fenix) megőrizte az összetett éllovasnak járó sárga trikót, a hajrában pedig még csapattársa, Tim Merlier felvezetésében is részt vett, aki megnyerte a szakaszt.

Mögötte viszont még a célegyenesre is maradt bukás, Peter Sagan (Bora–hansgrohe) és Caleb Ewan (Lotto–Soudal) akadt össze. Egyelőre elátkozottnak tűnik az idei Tour.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.