Kiszolgáltatott helyzetben van a Fucsovics, Babos vegyes páros

Babos Tímea, Jani Réka és Fucsovics Márton tokiói indulását javasolja a Magyar Teniszszövetség a Magyar Olimpiai Bizottságnak. Az ötkarikás játékok szempontjából meghatározó, 2021. június 14-i WTA és ATP-világranglistán elfoglalt várható helyezése alapján Babos Tímea és Fucsovics Márton vívta ki alanyi jogon a tokiói részvételt.

Magyar Nemzet
2021. 06. 09. 19:23
null
Babos Tímea és Fucsovics Márton Tokióban is pacsizhat Fotó: Mol-csapat
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A július végén kezdődő tokiói nyári olimpián Babos Tímea és Jani Réka párosban, Fucsovics Márton pedig egyesben léphet pályára – tájékoztatott a Magyar Teniszszövetség hivatalos Facebook-oldala.

A vegyes páros tokiói indulására van némi esély
Fotó: MTI/EPA/Ritchie Tongo

A Babos, Fucsovics kettős részvétele még nem biztos, de a szövetség abban bízik, hogy a két éljátékos végül vegyes párosban is ott lehet a világ legjobbjai között. Tokióban 16 vegyes páros indulhat, ebből az egyik a házigazda ország képviseletében a japán kettős lesz. A további résztvevőket az egyéni, illetve a páros-világranglistán elfoglalt hely alapján nevezik meg. jelenleg hatodik a párosranglistán, Fucsovics pedig a negyvennegyedik helyen áll az egyéni rangsorban. A két helyezést összeadva a páros rendelkezik egy pontszámmal, és ez határozza meg a helyüket a többi nevezetthez képest. Mivel a vegyes páros, sőt az olimpián a páros (és még az egyéni) szereplésért sincs olyan nagy tülekedés a teniszezők körében, ezért egyáltalán nem esélytelen a magyar duó részvétele Tokióban. Az egyéni világranglistán elfoglalt helyezést a Roland Garros után, június 14-én véglegesítik.

Babos Tímea egyéni indulására is van esély, a párosban négyszeres Grand Slam-bajnok ugyan nincs a legjobb 100 között a WTA-rangsorban, jelenleg a 111., de ez sem kizáró oka annak, hogy akár egyéniben is rajthoz álljon Tokióban. A 64 egyéni indulóból egy vagy két hely illeti meg a japánokat, s ha a világelithez tartozó játékosok nem erőltetik a részvételt, és többen visszalépnek a versenytől, ez megnyithatja az utat Babos Tímea előtt, hogy 2012 és 2016 után zsinórban a harmadik olimpiáján is játszhasson.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.