A Barcelona megfelezi a Miamiba tartó Messi fizetését

Június végén lejár Lionel Messi szerződése a Barcelonával, és továbbra sem jelentették be a hosszabbítást a felek. A katalán Sport napilap értesülése szerint ugyanakkor megszületett a megállapodás, amelynek értelmében az argentin sztár további két évig marad a Nou Campban, fele fizetésért, aztán az Egyesült Államokba, David Beckham csapatába igazol. Az is kiderült, hogy Messi mikor vonulhat vissza.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 06. 03. 15:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A katalán lap úgy tudja, hogy Lionel Messi a klub világjárvány miatti anyagi nehézségeire tekintettel beleegyezett a fizetése radikális csökkentésébe, amellyel lényegében megfeleződne a járandósága a Barcelonánál. Sajnálni azért nem kell, így is évi 35 millió euró ütheti a markát a következő két idényben, amelyekről az új szerződés szól majd.

2023-ban aztán Messi további két évadot futballozik, ekkor már 60-60 millió euróért az észak-amerikai profi bajnokságban (MLS), méghozzá a korábbi angol futballsztárból lett üzletember, David Beckham csapatában, az Inter Miami színeiben. Ezt követően pedig a tervek szerint visszavonulna, és sportvezetőként térne vissza Barcelonába. Ez azt jelenti, hogy Messi így 2025-ben, 37 évesen fejezné be a profi futballt.

Tavaly majdnem kenyértörésre került sor Messi és a katalán klub között. Augusztus végén az argentin zseni bejelentette, hogy távozni akar, mivel elégedetlen a klubnál zajló folyamatokkal, ráadásul 2008 óta először zárta trófea nélkül egy idényt. Messi végül szeptember elején mégis a maradás mellett döntött, mert nem akart jogi vitába keveredni az egyesülettel.

Ami Messi mostani, valószínűsíthető hosszabbításához vezetett, hogy tavaly októberben távozott a posztjáról Josep Maria Bartomeu klubelnök, helyére pedig idén márciusban az a Joan Laporta került, aki 2003 és 2010 között már sikeresen irányította az egyesületet.

Messi az elmúlt idényben 47 mérkőzésen 14 gólpassza mellett 38 gólt szerzett a Barcában, amely a harmadik helyen végzett a spanyol bajnokságban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.