Terjed a fertőzés, tovább olvad a spanyol keret

Tovább fogyatkozott a spanyol válogatott kerete a labdarúgó Európa-bajnokság rajtja előtt. Sergio Busquets után újabb játékos, Diego Llorente produkált pozitív tesztet és hagyta el a válogatott edzőtáborát.

Magyar Nemzet
2021. 06. 09. 8:16
Spain v Portugal - International Friendly
Diego Llorente a második kieső a spanyoloknál Fotó: Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sergio Busquetsről, a Barcelona veterán középpályásáról vasárnap derült ki, hogy megfertőződött a koronavírussal. Kedd éjszaka a spanyol szövetség újabb pozitív esetet jelentett be, ezúttal Diego Llorentéről, a Leeds hátvédjéről derült ki, hogy elkapta a vírust, ezért neki is el kellett hagynia a válogatott edzőtáborát.

Immár tehát nem csupán egy elszigetelt esetről van szó, ezért a spanyolok joggal tartanak attól, nehogy további fertőzések derüljenek ki. Addig is nem tehetnek mást, a legszigorúbb protokoll szerint készülnek. Nincsenek közös, csupán egyéni edzések, s a játékosok és a stábtagok teljes izolációban végzik a dolgukat az edzőtáborban.

Luis Enrique szövetségi kapitány egyelőre annyit tehetett, hogy pótlólag több játékost behívott a keretbe. Raúl Albiol, Rodrigo Moreno, Fornals, Carlos Soler és Brais Méndez már hétfőn, Kepa Arrizabalaga pedig kedden csatlakozott a kerethez.

Spanyolország június 14-én, hétfőn kezdi meg a szereplését az Eb-n Svédország ellen Sevillában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.