Messi parádés játékkal ünnepelte meg a rekorddöntését + videó

A Brazíliában zajló Copa América csoportkörének utolsó játéknapján az A csoportban Argentína Lionel Messi két góljának és egy gólpasszának köszönhetően 4-1-re nyert Bolívia ellen, míg Uruguay 1-0-ra legyőzte Paraguayt. A negyeddöntőben az argentinok Ecuadorral, a házigazda brazilok Chilével találkoznak. Brazília és Argentína külön ágon van, így amennyiben eljutnak addig, a döntőben találkozhatnak egymással.

Magyar Nemzet
2021. 06. 29. 10:11
null
Messi (10) győzelemre vezetheti az argentinokat Forrás: Twitter/Copa América
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 34 éves kezdőként lépett pályára Bolívia ellen, és az első félidő második szakaszában kétszer is eredményes volt, első találatát büntetőből szerezte. De még a meccs elején, a 6. percben kiosztott egy gólpasszt Alejandro Gómeznek, az argentinok ezzel szereztek vezetést. (A negyedik góljukat Lautaro Martínez jegyezte.)

Messi második találata pazar átemelésből született, de kijár a dicséret Sergio Agüerónak is, akitől a labdát kapta:

 

A hatszoros aranylabdás Messi, a Barcelona csillaga 138. alkalommal lépett pályára a válogatottban, így már egyedüliként tartja a vonatkozó argentin rekordot, maga mögé utasítva Javier Mascheranót. Messi 2005-ben, 18 évesen Budapesten a magyar válogatott ellen 2-1-re megnyert felkészülési mérkőzésen mutatkozott be csereként az argentin nemzeti csapatban, de csak másfél percet tölthetett a pályán, mert kiállították. Első labdaérintése után szólóba kezdett, Vanczák Vilmos csak szabálytalanul tudta megállítani, ezen felhúzta magát, visszakönyökölt, Markus Merk játékvezető pedig felmutatta neki a piros lapot.

A csatár az argentin válogatott gólrekordját is tartja, illetve növelte hétfőn kettővel, jelenleg 73-nál tart. A dél-amerikai rekordot a brazilok háromszoros világbajnok legendája, Pelé tartja 77-tel, az örökranglista élén a portugál és az iráni Ali Daei áll 109 góllal.

A Copa Américán az A csoport másik összecsapásán Uruguay Edinson Cavani 21. percben, büntetőből szerzett találatával 1-0-ra legyőzte Paraguayt, így előbbi a második, utóbbi a harmadik helyen jutott tovább. Az A csoport végeredménye: 1. Argentína 10, 2. Uruguay 7, 3. Paraguay 6, 4. Chile 5, 5. Bolívia 0.

A negyeddöntő párosítása: Argentína–Ecuador, Uruguay–Kolumbia, Brazília–Chile, Paraguay–Peru.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.