Cristiano Ronaldóék jókedvűen edzettek az Illovszky-stadionban

Csütörtökön megérkezett, pénteken pedig már edzést is tartott Budapesten a portugál válogatott. A magyar csapat első csoportellenfele az Európa-bajnokságon a Margitszigetről az angyalföldi Illovszky Rudolf Stadionban tartja majd a gyakorlásait, és innen ruccan majd a jövő hét végén Münchenbe a németek elleni találkozóra. Az edzés előtt Danilo Pereira válaszolt az újságírók kérdéseire, és természetesen beszélt a magyar válogatottról is.

Magyar Nemzet
2021. 06. 11. 15:49
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A portugál válogatott számára kézenfekvő volt a megoldás. Miután az Európa-bajnoki címvédő a Margitszigeten ütötte fel a főhadiszállását, az edzéseit a közeli a Illovszky Rudolf Stadionban tartja, csak át kell gurulnia a busznak a hídon, és két perc múlva a játékosok már kászálódhatnak is ki belőle. A küldöttség egyébként csütörtökön délután érkezett meg, elfoglalta a szállását, pénteken pedig már folytatta is a felkészülését a magyar válogatott elleni, június 15-i első csoportmérkőzésére.

 

Megérkezett a portugál válogatott autóbusza a margitszigeti szállodába
Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly

 

A válogatott tagjai Fernando Santos szövetségi kapitány vezetésével szinte egyszerre léptek a gyepre, és ahhoz a lelátóhoz sétáltak, amelynél a média képviselői álldogáltak, majd a keret három kapusa a többiek ütemes tapsára feltartott egy egyes számú mezt, amelyen Neno neve szerepelt. A korábbi kilencszeres válogatott kapus csütörtökre virradóra hunyt el 59 évesen Guimaraesben, korábban többek között a Vitória Guimaraes és a Benfica játékosa is volt, a bajnokságot és a Portugál Kupát egyaránt háromszor nyerte meg.

 

Szép gesztus volt
Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós

 

A 26 kerettagból 25 edzett, Anthony Lopes, a lyoniak kapusa hiányzott, ám kedden a magyarok ellen úgyis Rui Patrício véd majd. Az edzés előtt Danilo Pereira állt az újságírók rendelkezésére, aki öt éve már tagja volt a portugál válogatottnak, amely akkor a csoportban 3-3-at játszott Magyarországgal, és végül megnyerte az Európa-bajnokságot Franciaországban.

– Mindenki emlékezhet rá, jó mérkőzést játszottunk öt éve Magyarországgal – mondta. – A magyar együttes nem könnyű ellenfél, igazán harcos, a végsőkig küzd. Az is az előnyére várhat, hogy hazai környezetben játszhat. Sokáig futballoztunk zárt kapuk mögött, most már kis túlzással az a szokatlan, hogy telt ház előtt léphetünk pályára. Ez biztosan feltüzeli a magyar válogatottat, de jó futballal kompenzálhatjuk ezt. Persze számunkra is izgalmas, hogy nézők előtt játszhatunk, minden labdarúgónak kell az ilyen motiváció.

Arra a kérdésre, hogy melyik az erősebb válogatott, a mostani vagy öt évvel ezelőtti, ezt felelte:

– Történtek változások, sok a fiatal, tehetséges játékos a jelenlegi együttesben, aki először vesz részt nagy tornán. Az akkori keret tagjai hosszabb ideje játszottak együtt, talán egységesebb csapat volt, és sikerült neki, ami Portugáliának addig soha, Európa-bajnokságot nyert. Persze a cél most is ez. Fernando Santos pedig mindig azt mondja nekünk, ha nyerni akarunk, nem szabad magunkra gondolni, áldozatokat kell hozni a csapat érdekében.

...

Kövesse nálunk a magyar válogatott szereplését és az Európa-bajnokságot ITT!

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.