Roland Garros: három forduló, három makulátlan mérleg

A Roland Garros végső győzelmére az utóbbi tizenöt évben szűk volt az esélyesek köre. Novak Djokovics és Rafael Nadal ismét magabiztosan menetel, de akad egy társuk is.

Magyar Nemzet
2021. 06. 05. 19:20
Garros Djokovics
1321915387 Fotó: Adam Pretty Forrás: Getty Images
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombaton véget ér a Roland Garros harmadik fordulója. Magyar érdekeltség már nincs a párizsi Grand Slam-tornán, a férfimezőnyben viszont hárman magabiztosan, szettveszteség nélkül meneteltek a nyolcaddöntőig.

A hármasból két játékos kiléte semmiféle meglepetést nem jelent. A világelső Novak Djokovicsot nem állította komoly kihívás elé Tennys Sandgren és Pablo Cuevas után a litván Ričardas Berankis sem. Djokovicsnak remekül adogatott, breaklabdát sem engedélyezett ellenfelének. A szerb klasszisnak a negyedik fordulóban sem kiemelt ellenfél jut, bár a 19 éves olasz szupertehetség, Lorenzo Musetti biztosan nem eleve feltartott kezekkel megy majd ki a pályára.

Nem vesztett még játszmát a Roland Garros tizenháromszoros bajnoka, sem. Az idei tornán harmadik kiemelt spanyol játékos ránézésre nehezebb névsort tudhat maga mögött, mint Djokovics, de Alexei Popyrin és Richard Gasquet elleni sikere után a brit Cameron Norrie-t is simán legyőzte. Nadalnak az olasz tenisz másik nagy reménysége, az idén már 18. kiemeltként játszó Jannik Sinner lesz a következő ellenfele. Ők ketten tavaly egy fordulóval később, a negyeddöntőben csaptak össze, akkor a salakkirály fokozatosan őrölte fel ellenfelét, és 7:6, 6:4, 6:1-es sikerrel jutott tovább.

A harmadik hibátlan játékos is a felső ágon szerepel, de nem a másfél év után ismét Grand Slam-tornán játszó az, hanem a tavalyi elődöntős, Diego Schwartzman. Az argentin teniszező két olyan játékost, a tajvani Jen-Hszun Lut és a német Philipp Kohlschreibert is legyőzte, akik korábbi sérülésük után védett ranglistával szerepelhettek a párizsi főtáblán. Kohlschreiber élt is ezzel a lehetőséggel, megállította az Australian Open szenzációját jelentett Aszlan Karacevet, Schwartzmant viszont már nem tudta megszorongatni.

 

 

 

Roland Garros, 3. forduló, szombati eredmények

 

Férfi egyes

Djokovics (szerb, 1.)–Berankis (litván) 6:1, 6:4, 6:1

Nadal (spanyol, 3.)–Norrie (brit) 6:3, 6:3, 6:3

Schwartzman (argentin, 10.)–Kohlschreiber (német) 6:4, 6:2, 6:1

Sinner (olasz, 18.)–M. Ymer (svéd) 6:1, 7:5, 6:3

Musetti (olasz)–Cecchinato (olasz) 3:6, 6:4, 6:3, 3:6, 6:3

Struff (német)–Alcaraz (spanyol) 6:4, 7:6, 6:2

Női egyes

Kenin (amerikai, 4.)–Pegula (amerikai, 28.) 4:6, 6:1, 6:4

Krejčíková (cseh)–Szvitolina (ukrán, 5.) 6:3, 6:2

Świątek (lengyel, 8.)–Kontaveit (észt, 30.) 7:6, 6:0

Stephens (amerikai)–Muchová (cseh, 18.) 6:3, 7:5

Dzsábir (tunéziai, 25.)–Linette (lengyel) 3:6, 6:0, 6:1

Kosztyuk (ukrán)–Gracseva (orosz) 6:1, 6:2

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.