Ronaldo és Mbappé egy csapatban játszhat a nyártól

Egyelőre csak az a biztos, hogy Cristiano Ronaldo távozni fog a Juventustól. A Zebrák régi-új vezetőedzője, Massimiliano Allegri ugyanis nyilvánvalóvá tette, hogy nem az ötszörös Aranylabdás, 36 éves portugállal képzeli el a jövőt. Spanyol források szerint a Paris SG minden követ megmozgat, akár Mauro Icardit is felajánlhatja a Juventusnak annak érdekében, hogy megszerezze az ötszörös BL-győztes támadót.

Magyar Nemzet
2021. 06. 04. 16:25
Champions League - Group G - Juventus v Ferencvaros
Ronaldónak nem sok örömben volt része Torinóban Fotó: Massimo Pinca Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A spanyol AS sportnapilap internetes oldala számolt be a nyári átigazolási időszak egyik slágertémájának legújabb fejleményeiről. A madridi székhelyű lap határozottan állítja, hogy a PSG tárgyalásokat kezdett leigazolásával kapcsolatban a Juventus vezérkarával.

A 36 éves játékos szerződése jövőre, 2022 júniusában jár le, de egybehangzó olasz sajtóértesülések szerint Massimiliano Allegri nem gördít akadályt a Torinóban évi 31 millió eurót kereső portugál eladásának.

A spanyol lap megerősíti, hogy Ronaldo nem szerepel Allegri – a következő szezonra vonatkozó – terveiben, és a portugál sztár menekülési útvonalat keres az Allianz stadionból.

Ronaldo még mindig kapós áru a piacon
Fotó: EPA/Alessandro di Marco

Az AS szerint a Paris SG állítólag tárgyalásokat kezdett a játékos ügynökével, Jorge Mendesszel, de a két klub között még nem kezdődtek el az egyeztetések. Mivel Allegri valóban nem tágít, a Serie A rekordbajnoka lépéskényszerbe került: meg kell szabadulnia a mesés fizetésű Ronaldótól, és hajlik arra hogy harmincmillió euró körüli áron értékesítse az ötszörös BL-győztes játékjogát. A párizsiak hajlandók lennének Mauro Icardit is belevenni egy esetleges csereügyletbe.

Mindenesetre ha Ronaldo tényleg Párizsba költözik a nyáron, egy csapatban futballozhat Kylian Mbappéval, aki a napokban utasította el a Real Madrid ajánlatát. Ronaldo ismerős közegbe kerülne: korábbi madridi csapattársai közül ugyanis Keylor Navas és Angel di María is a tavalyi BL-döntőst erősíti.

Nem csak az AS foglalkozik Ronaldo klubváltásával. A torinói székhelyű Tuttosport értesülései szerint a Juventus nyitott lenne egy Ronaldo–Pogba csereügyletre. Azaz a világbajnok francia középpályás visszatérne Torinóba. Sőt az olaszok állítják, hogy mivel a középpályán szorul vérfrissítésre a Juventus, a fiatal holland, Donny van de Beek neve is felvetődött a Zebráknál. Ha megvalósul a transzfer, akkor a 24 éves – Ajaxnál nevelkedett – labdarúgó újra egy csapatban futballozhatna Matthijs de Ligttel. A két játékos 2019-ben BL-elődöntőig jutott az amszterdamiakkal.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.