Serena szíve összetört, a US Openen zárhatja le a pályafutását

Serena Williams pályafutása során másodszor lépett vissza sérülés miatt Grand Slam-versenyen, 1998-ban a spanyol Virginia Ruano Pascual ellen volt kénytelen feladni a harmadik fordulós mérkőzését Wimbledonban. A 23-szoros Grand Slam-győztes amerikai legenda hamarosan befejezi a pályafutását, a szeptemberi US Opennél keresve sem találhatna jobb helyszínt a karrierje lezárásához.

Magyar Nemzet
2021. 06. 30. 10:35
null
Egy rossz mozdulat miatt kellett visszalépnie Fotó: AELTC/Jed Leicester / POOL / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Serena Williams kedden este az első fordulóban elbúcsúzott Wimbledontól. Az első játszmában 3:3-nál egy tenyeres ütés közben sérült meg a hétszeres (2002, 2003, 2009, 2010, 2012, 2015, 2016) wimbledoni női bajnok, majd az ápolást követően, könnyeivel küszködve jelezte, hogy nem tudja folytatni a játékot a fehérorosz Aljakszandra Szasznovics elleni mérkőzésen.

A visszalépés után Serena posztolt az Instagramon. Megköszönte a közönség támogatását, végtelenül szomorú a kényszerű döntés miatt, hiszen a centerpálya a „világot jelenti neki”. A 23-szoros Grand Slam-bajnok legutóbb 2017-ben nyert nagy tornát, akkor az Australian Openen diadalmaskodott, azóta próbálja beállítani Margaret Court GS-csúcsát, de csak nem akar neki összejöni a 24. trófea. 2018-ban és 2019-ben a US Openen és Wimbledonban is eljutott a döntőig, de nyerni nem tudott. Nem lennénk meglepve, ha az idei utolsó Grand Slam-tornán, hazai pályán a New York-i US Openen zárná le az eredményekben gazdag pályafutását.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.