Sigér Dávid a futball árnyoldalával is megküzd az Eb miatt

A magyar labdarúgó-válogatott szokásos, napi sajtótájékoztatójának egyik résztvevője Sigér Dávid volt Telkiben, ahol Marco Rossi csapata edzőtáborozik. A Ferencváros mindig mosolygós középpályásának jókedve az Európa-bajnokság előtt különösen érthető, hiszen a legutóbbi torna idején még NB I-es meccse sem volt és Debrecenben, szabadtéri kivetítőn nézte a portugálok elleni összecsapást. Most azonban rövid időn belül harmadszor készül újra Cristiano Ronaldo ellen, akit a BL-ben személyesen is megfigyelhetett. Erről és a futball árnyoldaláról is kérdeztük, amit most apaként kell megélnie.

2021. 06. 11. 16:43
null
20210610 MN Telki Magyarország edzés labdarúgás válogatott Magyar Nemzet fotó:Mirkó István Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sigér Dávid tavaly ősszel a Ferencváros színeiben futballozott ellen, amikor a Juventusszal játszottak a Bajnokok Ligájában. A Magyar Nemzet kérdésére a válogatott harmincéves középpályása elárulta, hogy milyen személyes benyomásokat szerzett a portugálok ötszörös aranylabdásáról, akivel kedden az Európa-bajnokságon is szembe kerülhet az első csoportmeccsen.

– Amit észrevettem már a játékoskijáróban, hogy elég karizmatikus volt a személyisége. A testtartásával, a tekintetével, a kiállásával, mindennel azt sugározta, hogy duzzad az önbizalomtól és tökéletesen tisztában van a képességeivel. Mindig győzni akar, nagyszerű sportember, nem véletlenül ilyen eredményes – fogalmazott Sigér Dávid. – Megállítani csak csapatként lehet a hozzá hasonló kaliberű játékosokat. Ha közel helyezkedünk egymáshoz, és kisegítjük a másikat. Csak így lehet hatástalanítani a veszélyt, ha egy az egyben megver valakit.

Sigér Dávid alig várja a portugálok elleni meccset Fotó: Mirkó István

Arról is kérdeztük Sigér Dávidot, mennyire viseli nehezen, hogy már hetek óta távol van a családjától a válogatott edzőtábora miatt. A Ferencváros labdarúgójának tavaly novemberben, éppen a Juventus elleni torinói BL-meccs előtt született meg a kisfia, aki tehát alig több mint féléves.

– Ez az árnyoldala a futballnak, de ebben a helyzetben ezt mindenki elfogadja – árulta el Sigér. – Nemcsak én vagyok így a csapatban, nem könnyű, de próbáljuk ezt most félretenni. Amikor videóhívással felhívom a páromat, és látom a kisfiam, akkor természetesen nagyon hiányzik, nagyon megölelném, a karjaimba venném, de bízom benne, hogy megvárnak otthon, és lesz még rá sok lehetőségem.

További kérdésre Sigér Dávid megfogalmazta, mit tartana bravúrnak a rendkívül nehéz Eb-csoportban Portugália, Franciaország és Németország ellen. – Ha gólt lövünk, aztán ha pontot szerzünk, végül ha továbbjutunk, így ebben a sorrendben – viccelődött a középpályás. – Gólt mindenképpen szereznénk, nagy csalódás lenne, ha ez nem jönne össze. Pontokat is jó lenne elcsípni, de azt nem tudhatjuk előre, melyik meccsen állnak majd úgy a csillagok, hogy összejönnek a dolgok. Lehetetlen megmondani előre, ki ellen lesz a legkevésbé nehéz pontot szerezni. Egyelőre az első, portugálok elleni meccset várom nagyon.

Egy kérdésre azt is felelevenítette Sigér Dávid, hol volt és mit csinált öt évvel ezelőtt, amikor az előző Eb-n a magyar válogatott 3-3-as döntetlent játszott Portugália ellen duplájának és Gera Zoltán góljának köszönhetően. Akkor ugyanis, 25 évesen még NB I-es meccse sem volt.

– Pont a portugálok elleni találkozóra emlékszem a legjobban, mert a feleségemmel, az öcsémmel és a párjával Debrecenben, a szabadtéri kivetítőn néztük rengeteg szurkoló társaságában – emlékezett vissza. – Soha nem felejtem el, hogy amikor az első gólt megszereztük, több százan felugrottak előttem örömükben. Nagy élmény marad, hogy azon a meccsen még kétszer átélhettem ezt. Jó arra gondolni, most megfordíthatom a filmet, és már a pályán tehetek azért, hogy sokaknak hasonló örömöt szerezzünk.

Akár már kedden, ugyancsak Portugália ellen, és ki tudja, talán Cristiano Ronaldót is újra kihozva a sodrából, mint 2016-ban.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.