időjárás 26°C Evelin, Fülöp 2022. május 26.
logo

Szijjártó Péter magyarázatot vár a válogatottunkat ért inzultusra

Forrás: MTI
2021.06.30. 18:06
Szijjártó Péter magyarázatot vár a válogatottunkat ért inzultusra

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a bajor belügyminisztertől kért tájékoztatást arról, milyen büntetést kapott az a személy, aki szivárványszínű zászlót lobogtatva rohant a pályára a Németország–Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki meccsen a magyar himnusz alatt.

Szijjártó Péter a Joachim Herrmann-nak címzett levelében, amelyről szerdán tájékoztatta az MTI-t, azt írta: a labdarúgó Európa-bajnokság június 23-i, müncheni mérkőzésén példátlan inzultus érte a magyar válogatottat.

„Hazánk himnuszának éneklése alatt egy szivárványszínű zászlót lobogtató személy berohant a pályára, és provokálta a himnuszt éneklő magyar játékosokat. Természetesen időnként előfordul, hogy szurkolók a pályára szaladnak a mérkőzés közben vagy a mérkőzés után, de az mégiscsak felháborító, hogy mindez az egyik részt vevő ország himnusza alatt történik” – fogalmazott Szijjártó Péter.

A külgazdasági és külügyminiszter szerint arra is nehéz magyarázatot találni, hogy a mérkőzést megelőző mesterséges politikai feszültségkeltés ellenére a rendezőket jól láthatóan felkészületlenül érte ez az incidens. „S ez még jóindulatú vélekedés mindarról, ami történt” – áll a levélben.

A magyar diplomácia vezetője ezért tájékoztatást kért a bajor belügyminisztertől arról, „milyen büntetést kapott a magyar himnusz alatt pályára rohanó, szivárványzászlót lobogtató személy, valamint vizsgálták-e, hogy milyen szervezési hiányosságok vezethettek az incidens lehetővé válásához, figyelembe véve, hogy minden bizonnyal elegendő létszámú rendőri erő volt jelen a stadionban, hiszen láthattuk a kommandós sorfal felállítását a magyar szurkolók elé”.

„Miniszter úr munkájához sok sikert és jó egészséget kívánok!” – zárta sorait Szijjártó Péter.

 

https://www.facebook.com/szijjarto.peter.official/posts/357834935709063