Szoboszlai Dominik bevallotta, megviselte az elmúlt időszak

Interjút adott Németországban Szoboszlai Dominik, aki a tavaly december óta húzódó sérülése miatt idén még egyetlen meccsen sem lépett pályára, s emiatt nemcsak új csapatában, az RB Leipzigben nem mutatkozhatott még be, hanem az Európa-bajnokságról is lemaradt, miután a magyar válogatott edzőtáborában kiderült, nincs olyan állapotban, hogy játszani tudna.

Magyar Nemzet
2021. 06. 23. 12:41
Szoboszlai Dominik helye biztosnak tűnik a lipcsei öltözőben Forrás: Facebook
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ez az időszak nem volt könnyű, fizikailag és mentálisan sem – ismerte el Szoboszlai Dominik a német Sport Bildnek adott interjúban. – Először is muszáj volt elfogadnom, hogy hosszabb ideig nem játszhatok. Lépésről lépésre haladok a száz százalékos állapot felé, és amilyen gyorsan csak lehet, szeretnék teljesen felépülni.

Szoboszlai télen szerződött Salzburgból a német RB Leipzighez húszmillió euróért, amellyel a valaha volt legdrágább magyar labdarúgó lett. A rendkívül nehezen gyógyuló szeméremcsont-gyulladása miatt azonban a teljes tavaszi szezont ki kellett hagynia, és végül Marco Rossi Eb-csapatában sem lehetett ott, mert az állapota nem engedte ezt meg.

A húszéves középpályás már bizakodó a következő idényre nézve, egy erős nyári felkészülés után „a lehető legjobb formáját szeretné mutatni” az RB Leipzigben, amiből természetesen a magyar válogatott is profitálna, hiszen az Eb után is nagy feladatok várnak a csapatra, szeptemberben mindjárt Anglia lesz az ellenfél a folytatódó vb-selejtezőkön.

– A Német Kupa döntője nagyszerű élmény volt kívülről nézve is – elevenítette fel egy szép németországi emlékét Szoboszlai, annak ellenére, hogy a Dortmund elleni fináléban 4-1-es vereséget szenvedett a csapata. –Szeretném, ha újra eljutnánk a döntőbe, és ezúttal meg is nyernénk a Lipcsével.

A nyártól új vezetőedző irányít a Leipzignél, hiszen Julian Nagelsmann a Bayern Münchenhez szerződött, a helyét pedig Szoboszlai korábbi salzburgi főnöke, Jesse Marsch vette át. Erre is kitértek az interjúban.

– Megharcoltam volna a helyemért a csapatban Juliannál is, ebben biztos vagyok – jelentette ki a magyar játékos. – De persze Jesse fontos szereplője volt a pályafutásomnak Salzburgban, sokat fejlődtem az irányításával, és nagy meccseken játszhattam, többek közt a Bajnokok Ligájában is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.