Valter Attilával együtt lehet tekerni vasárnap a Hősök terén

A Tour de Hongrie szervezői és a CsömörSport Kft. képviselői június 6-án, vasárnap 14 órakor a Hősök terén köszöntik az idei Giro d’Italia két magyar szereplőjét, Valter Attilát és Dina Mártont. Az élménybeszámolóval és közös kerékpározással összekötött eseményre minden kerékpáros szurkolót várnak.

Magyar Nemzet
Forrás: tourdehongrie.hu2021. 06. 01. 22:15
Valter Attila
Valter Attila a mosolyt megőrizné a teljes Giro során Fotó: Luca Zennaro Forrás: MTI/EPA-ANSA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt három hétben rengeteg örömet szerzett a magyar szurkolóknak és Dina Márton. Nem véletlen, hogy a két fiatal, ígéretes kerékpáros kiérdemelte a nagy csapatok figyelmét; Valter az idén a Groupama–FDJ WorldTeamben kapott szerződést, Dina pedig az Eolo–Kometa ProTeamben szerepelhet. Mindketten lehetőséget kaptak a Giro d’Italián, s a negyedik szakaszon a két magyar versenyző együtt harcolta ki, hogy részese lehessen a nap szökésének, amelynek igazi nyertese Valter Attila lett, aki aznap átvehette a legjobb fiatalnak járó fehér mezt. Magyar kerékpáros először viselhetett megkülönböztető trikót Grand Touron. De ezzel közel sem volt vége. A hatodik szakasz hegyi befutójánál Valter Attila ismét remekül teljesített, sikerének köszönhetően pedig átvette az összetettben is a vezetést és a rózsaszín trikót!

Valter Attila felejthetetlen napokat szerzett a magyar sportrajongóknak
Fotó: MTI/EPA-ANSA/Luca Zennaro

A becses ruhadarabot a kilencedik szakaszig sikerült hősiesen védeni, de a csoda a Giro legvégéig tartott, Valter Attila remekül küzdött, végül minden várakozást felülmúlva a 14. helyen fejezte be pályafutásának a második Grand Tourját. Dina Márton is emlékezetes Girót zárt, végigment karrierjének az első nagy körversenyén, a századik helyen végzett. Ezt semmiképpen sem kell lebecsülni, mert Dina feladata nem az volt, hogy az összetettben jó eredményt érjen el, neki a rutinosabb csapattársait kellett segítenie.

A szurkolók vasárnap 14 órától a budapesti Hősök terén köszönthetik a két bringást egy élménybeszámolóval és közös tekeréssel összekötött eseményen, amelyen az érvényben lévő járványügyi korlátozások miatt legfeljebb ötszáz fő vehet részt. A szervezők ezért kérik, hogy az érdeklődők a Facebook-eseményen jelöljék be a részvételi szándékukat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.