Vereséggel végződött a daganatos betegségből felépült játékos visszatérése

A spanyol játékos tavaly pályafutása utolsó US Openjére készült, az utazás előtti orvosi vizsgálaton kiderült, hogy Hodgkin-limfómában szenved. A hosszas és időben megkezdett kezelés megtette a hatását, Carla Suárez Navarro visszatért a pályára. A 32 éves teniszező remekül kezdett a Roland Garroson, de ellenfele, az amerikai Sloane Stephens fordítani tudott.

Magyar Nemzet
2021. 06. 02. 8:45
Carla Suárez Navarro
Párizsban egy szettet tudott nyerni Fotó: Brian Hirschfeld Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Mentálisan jól viseltem a küzdelmet, egyéni sportolóként a teniszezők hozzászoktak ahhoz, hogy egyedül harcolnak a visszatérésért. Fizikálisan sokkal nehezebb volt, minden egyes kemoterápia után három napig pihennem kellett. Az orvosok mondták, hogy a sport jót tesz nekem, úgyhogy amikor ezek a napok elteltek, akkor ütőt is ragadtam – nyilatkozta még áprilisban a korábban hosszas kihagyásra kényszerült spanyol játékos.

Párizsban egy szettet tudott nyerni
Fotó: MTI/EPA/Brian Hirschfeld

Carla Suárez Navarro felépült a betegségéből, a Hodgkin-limfómából és tegnap lejátszotta az első, utóbb kiderült az idei utolsó egyéni mérkőzését a Roland Garroson. A több mint egyéves kihagyás után visszatérő 32 éves spanyol teniszező 6:3-ra megnyerte az első játszmát, de utána a 2017-es US Open bajnoka, Sloane Stephens fordítani tudott, a második szettet 7:6-ra, a harmadikat 6:4-re nyerte.

Roland Garros első forduló, érdekesebb eredmények. Férfiak: Djokovics (szerb, 1.)–Sandgren (amerikai) 6:2, 6:4, 6:2, Berrettini (olasz, 9.)–Daniel (japán) 6:0, 6:4, 4:6, 6:4, Cuevas (uruguayi)–Pouille (francia) 6:3, 6:1, 6:3, Kvon (dél-koreai)–Anderson (dél-afrikai) 7:5, 6:4, 2:6, 7:6 (7-4).

Nők: Ka. Pliskova (cseh, 9.)–Vekic (horvát) 7:5, 6:4, Muchova (cseh, 18.)–Petkovic (német) 1:6, 6:3, 6:4, Gauff (amerikai, 24.)–Krunic (szerb) 7:6 (13-11), 6:4

Lepchenko (amerikai)–Csang S. (kínai) 6:3, 6:3, Stephens (amerikai)–Suarez Navarro (spanyol) 3:6, 7:6 (7-4), 6:4

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.