Válogatottunk két vereség után visszatért a siker útjára

Bejutott a legjobb négy közé a női világliga athéni szuperdöntőjében a magyar vízilabda-válogatott, miután a csütörtöki negyeddöntőben 10-8-ra verte az Európa-bajnok Spanyolország csapatát.

Magyar Nemzet
2021. 06. 17. 15:02
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy győzelemmel és két vereséggel a tarsolyában a negyeddöntőben Spanyolország ellen folytatta szereplését a női világliga szuperdöntőjében a magyar vízilabda-válogatott. A mieink az A csoport harmadik helyén végeztek, a déliek a másodikként zártak a B jelű négyesben. A spanyolok a csoportkörben csupán a 2016-os olimpia bajnok Amerikai Egyesült Államok csapatától kaptak ki, igaz, tőlük súlyos, 18-9-es vereséget szenvedtek.

Magyarország egy közeli lövéssel szerezte meg a vezetést a negyeddöntőben, majd válogatottunk nagy bravúrt vitt véghez, és egy kettős emberhátrány kivédekezése után egy távoli bombával megduplázta az előnyét. Ezután a spanyolok percei következtek: kiegyenlítettek, és végül 3-3-mal zárult a negyed. A folytatásban ismét kétgólos előnybe került Bíró Attila együttese, ezt őrizgette a második (6-4) és a harmadik játékrészben (8-6) is.

A zárónegyedben egy ideig négy góllal is vezettek a mieink, de a végére visszaállt a „megszokott” kétgólos különbség, 10-8-ra győzött a magyar válogatott az Európa-bajnok ellen.

Nemzeti csapatunk a pénteki elődöntőben a kanadai–kazah összecsapás továbbjutójával találkozik.

Női világliga szuperdöntő, negyeddöntő:

Magyarország–Spanyolország 10-8 (3-2, 3-1, 2-2, 2-2)

a magyar csapat gólszerzői: Keszthelyi 3, Leimeter, Garda 2-2, Szilágyi, Gurisatti, Gyöngyössy 1-1

Csütörtöki program:

Kanada–Kazahsztán 15.45

Japán–Amerikai Egyesült Államok 17.30

Oroszország–Görögország 19.15

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.